Evropski mladinski pokal Leibnitz 2017

Zala Pečoler do nove dobre uvrstitve

EJU Juniors Leibnitz 2017

Leibnitz, 3. in 4. junij 2017

Včeraj je v Leibnitzu, na mladinskem evropskem pokalu, nastopila naša najboljša judoistka, Zala Pečoler. Na zelo močnem turnirju, ki je letos v Lipnico privabil 516 mladincev in mladink iz 28 držav sveta, je Zala nastopila v konkurenci 25 judoistk kategorije do 70 kg in se zopet izkazala.

V prvi borbi ji je žreb namenil Nemko Brendicke. Zelo napeta borba se je v rednem delu končala brez točk, nato pa je v uvodnih sekundah boja za zlato točko Zala odlično izvedla tehniko de-ashi-barai in z najvišjo oceno, ippon, zaključila dvoboj. V drugem krogu tekmovanja ji je nasproti stala Italijanka Chiara Lisoni, ki jo je Zala z lepo izvedenim davljenjem koshi-jime hitro poslala med gledalce.

V četrtfinalni borbi se je Zala pomerila z nasprotnico iz Kosova. V zelo izenačeni borbi je bila na koncu s prednostjo ene točke waza-ari boljša Loriana Kuka in Zala je morala v popravne dvoboje. V prvi popravni borbi je Zala zopet popolnoma deklasirala nasprotnico, Nizozemko Donjo Vos. Z odlično izvedeno kombinacijo ko-soto-gari - o-uchi-gari - ko-uchi-gari je najprej na semafor zabeležila oceno waza-ari, nato pa je v parterju zaključila z vzvodnim prijemom juji-gatame. V peti borbi je Zala nato žal izgubila s predstavnico Nemčije in pristala na končnem 7. mestu.

Danes je v kategoriji do 90 kg nastopil še Jan Horvat, ki pa je žal izgubil uvodni dvoboj in ni dobil priložnosti v popravnih bojih.

Čestitamo.

No

Ime in priimek

Starostna kategorija

Težnostna kategorija

Št. tek. v kategoriji

Zmage skupaj

Porazi skupaj

Osvojeno mesto

1.

Zala Pečoler

U21

do 70 kg

25

3

2

7.

2.

Jan Horvat

U21

do 90 kg

30

0

1

/ 

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na straneh EJU.