Odličen uspeh Zale Pečoler

Mladinski evropski pokal Paks 2017

EJC Juniors Paks HUN 2017

Paks, Madžarska, 15. - 16. julij 2017

Minuli vikend je v Paksu na Madžarskem potekal evropski mladinski pokal v judu, na katerem je v kategoriji do 70 kg nastopila članica JK Acron Slovenj Gradec in reprezentantka Slovenije, Zala Pečoler.

V prvih dveh borbah je Zala pokazala dobro znanje parterja in Madžarko ter Španko premagala s tehnikama vzvodov. V četrtfinalni borbi je pokazala vztrajnost in karakter ter v zlati točki uspela premagati nasprotnico, proti kateri je izgubila lansko leto na ekipnem delu mladinskega evropskega prvenstva v Malagi.

Najtežja borba je bila borba za vstop v finale, kjer je Zala v zlati točki izgubila proti izkušeni nasprotnici iz Avstrije. Borbe za tretje mesto se je lotila odločno, nasprotnico je vrgla z nožno tehniko de-ashi-barai in zaklučila s končnim prijemom ter se tako že v začetku druge minute veselila bronaste medalje.

Za Zalo je to prva medalja v kategoriji mladink z evropskih pokalov.

Čestitke Zali in celotnemu kolektivu JK Acron Slovenj Gradec (predsedniku, trenerjem, športnemu terapevtu, klubskim prijateljem, sponzorjem ter ljubiteljem juda). Odločno korakamo na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo v Mariboru od 15. do 17. septembra.

No

Ime in priimek

Starostna kategorija

Težnostna kategorija

Št. tek. v kategoriji

Zmage skupaj

Porazi skupaj

Osvojeno mesto

1.

Zala Pečoler

U21

do 70 kg

20

4

1

3.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na straneh EJU.