Audentes Cup 2018

Nace in Vid odlično v Estoniji

AudentesCup2018

Talin, Estonija - 14. april 2018

Včeraj je v Talinu potekalo mednarodno tekmovanje "Audentes Cup", na katerem je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz 12 držav. Barve Slovenije in našega kluba sta v starostni skupini maljših kadetov branila Vid Kavnik in Nace Pečnik.

Nace je v kategoriji do 60 kg v prvem in drugem krogu tekmovanja uspešno ugnal predstavnika Litve in Estonije ter se tako prebil vse do polfinala, kjer ga je čakal predstavnik Latvije. Borba je bila zelo izenačena skozi ves dvoboj. Ker po izteku treh minut ni bilo zmagovalca, sta se podala v podaljšek, tako imenovano "zlato točko", kjer je Nace po dolgih devetih minutah borbe le uspel vreči nasprotnika in se je tako uvrstil v finale. V borbi za zlato odličje je bil Nace žal preveč utrujen in je moral priznati premoč domačinu ter se tako uvrstil na odlično 2. mesto.

Medtem je Vid v kategoriji do 66 kg nanizal tri zmage in en poraz ter se prav tako kot Nace uvrstil na odlično 2. mesto.

Danes zjutraj smo se udeležili še treninga po tekmovanju. Preden se odpravimo domov pa si bomo ogledali še staro mestno jedro Talina.

Čestitke!

No

Ime in priimek

Starostna kategorija

Težnostna kategorija

Št. tek. v kategoriji

Zmage skupaj

Porazi skupaj

Osvojeno mesto

1.

Nace Pečnik

U16

do 60 kg

18

3

1

2.

2.

Vid Kavnik

U16

do 66 kg

5

3

1

2.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na spletni strani www.audentescup.ee.