Koroška open 2006

1. PRVENSTVO KOROŠKE 2006

Glede na veliko število otrok s celotne Koroške, ki so obiskovali treninge juda, je trener Ruslan Yankovskyy podal pobudo za organizacijo prednovoletnega turnirja za vse mlade koroške judoiste. Z veliko pomoči, predvsem Boruta Maroška in Željka Gabrovca, se je v sredo, 20. decembra 2006, s pričetkom ob 16. uri, v Športni dvorani Slovenj Gradec, organiziral "trening turnir" v judu za mlajše starostne kategorije, poimenovan "Prvenstvo Koroške", ki je hkrati veljal za neke vrste božično-novoletno dogajanje v "veselem decembru" z namenom medsebojnega spoznavanja in druženja med koroškimi mladimi športniki. Štartnine na turnirju ni bilo, vsak udeleženec je prejel spominsko diplomo ter praktično nagrado, najboljše ekipe pa pokale.

Tekmovanja se je udeležilo okoli 150 tekmovalcev iz koroških judo klubov in povabljenega JK Velenje. Nastopajoče smo razdelili v skupine po 3 do 6 tekmovalcev, kjer so se borili po sistemu "vsak z vsakim".

Glede na predprijave smo velik del noči pred turnirjem pisali ročni žreb, katerega smo ob dodatnih prijavah in morebitni neudeležbi prijavljenih tekmovalcev, pred začetkom tekmovanja še malo priredili. Prvo Prvenstvo Koroške se je tako odvilo dokaj hitro in tekoče.

Kup papirjev, na katerem je bil žreb, smo po turnirju, med pospravljanjem dvorane, pomotoma zavrgli, tako da se tudi rezultati turnirja žal niso ohranili. Kljub temu je bilo že isti dan jasno, da je tekmovanje dobro uspelo in da ga bomo ponovili tudi prihodnje leto, da ne bo več potekalo med tednom in da bomo povabili več klubov iz Slovenije in tudi iz tujine.

Ker se je to tekmovanje s časom razvilo v velik dogodek, ki je danes prepoznaven v večjem delu Evrope kot "Koroška open", smo ga častno poimenovali kot "1. turnir Koroška open 2006".