Koroška open 2007

2. ODPRTO PRVENSTVO KOROŠKE 2007

V nedeljo, 16. decembra 2007, smo organizirali drugo prvenstvo Koroške, ki smo ga, zaradi številne udeležbe judoistov iz celotne Slovenije in tudi iz tujine, preimenovali v "Odprto prvenstvo Koroške 2007".

Dan pred turnirjem je začelo močno snežiti, tako da smo bili v nedeljo zjutraj malo zaskrbljeni, kako bo velika količina zapadlega snega vplivala na število udeležencev turnirja. Skrbi so se izkazale za odvečne, saj so se tekmovanja udeležili skoraj vsi povabljeni, in sicer 275 mladih judoistov in judoistk iz 18 klubov in 3 držav, Hrvaške, Ukrajine in Slovenije.

Judoisti in judoistke so nastopili v 4 starostnih skupinah, in sicer začetniki in začetnice, mlajši cicibani in cicibanke (U9), starejši cicibani in cicibanke (U11) ter mlajši dečki in deklice (U13). Žreb in obdelava podatkov sta se tokrat prvič izvajala elektronsko, in sicer smo v ta namen na turnir povabili Nušo Lampe, ki je svoje delo dobro opravila.

V 4 starostnih kategorijah dečkov in deklic ter skupaj kar 46 težnostnih kategorijah oziroma skupinah, so ekipno največ uspeha imeli prav mladi koroški judoisti, ki so med 18 klubi, v skupnem seštevku, osvojili prvo mesto pred združeno ukrajinsko ekipo ter Judo klubom Bežigrad. Posamezno so domači judoisti osvojili 23 prvih mest, 24 drugih, 22 tretjih, 9 četrtih, 20 petih in 5 sedmih. Po mnenju sodnikov so najlepši judo prikazali zmagovalci Andrej Yankovskyy iz Slovenj Gradca, Aljaž Slatnar iz Velenja, Matej Vidmar iz Ljubljane ter Sergej Krivčič iz Ukrajine.

Rezultate turnirja si lahko ogledate tukaj.