Koroška open 2008

3. MEDNARODNI JUDO TURNIR "KOROŠKA OPEN 2008"

Slovenj Gradec, 6. december 2008

Glede na številno mednarodno udeležbo na prejšnjem turnirju in predvidevanjem, da se bo letošnjega turnirja udeležilo še več klubov iz tujine, smo turnir, zaradi boljše prepoznavnosti, preimenovali v "Koroška open - International judo tournament". Tekmovanje smo tokrat želeli organizirati v soboto. Zaradi zasedenosti športne dvorane v prejšnjem terminu, smo morali datum turnirja spet prestaviti, in sicer na prvo soboto v decembru, 6. 12. 2008.

Na štirih borilnih prostorih so se na turnirju pomerili judoist in judoistke v starostnih kategorijah začetnikov in začetnic, mlajših in starejših cicibanov in cicibank (U9 in U11) ter mlajših dečkov in deklic (U13). Udeležba je bila ponovno rekordna, saj je na tatami je stopilo kar 448 mladih borcev in bork iz 32 klubov in 9 držav - Avstrije, Belgije, Belorusije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Slovaške, Ukrajine in Slovenije. Vse udeležene ekipe si lahko ogledate tukaj.

Novost in poseben dodatek k dobri organizaciji je bil program za prikaz podatkov o poteku borb na televizorjih, ki smo jih bili vajeni samo na tekmovanjih najvišjega nivoja.

V skupaj 43 težnostnih kategorijah so združeni koroški tekmovalci osvojili 12 prvih, 11 drugih in 13 tretjih mest, kar je zadostovalo za ekipno 1. mesto pred ekipo JK Bežigrad iz Ljubljane in JK Spartakovec iz Kijeva (Ukrajine).

Otvoritve turnirja sta se med drugimi udeležila župan MO Slovenj Gradec, g. Matjaž Zanoškar in predsednik Judo zveze Slovenije g. Bogdan Gabrovec.

V nedeljo, 7. decembra 2008, so za udeležence turnirja in tudi druge potekale še enodnevne priprave v telovadnici 1. Osnovne šole (športna dvorana je bila zaradi koncerta zasedena), kjer je bil v okviru Judo zveze Slovenije organiziran tudi seminar na temo Zdrava prehrana športnikov.

Rezultati:

Začetniki in začetnice
Dečki in deklice U9, U11 in U13
Ekipna razvrstitev