koroška open 2009

4. MEDNARODNI TURNIR V JUDU "KOROŠKA OPEN 2009"

Slovenj Gradec, 5. december 2009

V soboto, 5. decembra 2009, se je odvil 4. zaporedni turnir "Koroška open 2009". Zaradi velikega števila udeležencev na prejšnjem turnirju in pričakovanja še večje udeležbe, smo se odločili, da začetniki v tem letu ne bodo nastopali, ampak se bo za njih pred novim letom organiziralo ločeno tekmovanje v telovadnici 1. Osnovne šole Slovenj Gradec. V tem letu se je tekmovanje v konkurenci mlajših dečkov in deklic (U13) tudi prvič štelo za točke slovenskega pokala kot uradno tekmovanje Judo zveze Slovenije.

Zaradi izbruha tako imenovane nove gripe, ki je v tem času razsajala po celi Evropi in kateri je bila v Sloveniji še posebej izpostavljena Koroška, se turnirja ni udeležilo precejšnje število klubov, veliko ekip pa je zaradi bolezni otrok prišlo z manjšim številom športnikov. Kljub temu je na turnirju v 3 starostnih kategorijah, U9, U11 in U13, nastopilo 289 tekmovalcev iz 10 držav - Avstrije, Belorusije, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Slovenije. Podelilo se je 46 kompletov medalj.

Otvoritve tekmovanja sta se udeležila g. Matjaž Zanoškar, župan MO Slovenj Gradec in g. Bogdan Gabrovec, predsednik Judo zveze Slovenije.

V nedeljo, 6. Decembra se je za udeležence v telovadnicah Športne dvorane organiziral še skupni trening ter prijateljski ekipni dvoboj med združeno ekipo Koroške in ekipo Sambo 70 iz Moskve, v katerem je prepričljivo zmagala domača ekipa.