Koroška open 2011

6. MEDNARODNI TURNIR V JUDU "KOROŠKA OPEN 2011"

Slovenj Gradec, 19. in 20. november 2011

Zaradi velikega števila nastopajočih na prejšnjem turnirju, smo se odločili, da v letu 2011 tekmovanje izvedemo v dveh dneh. V soboto, 19. novembra 2011 so tako na tatami stopili mladi judoisti in judoistke v starostnih kategorijah do 11 let in do 13 let, ki so štele za slovenski pokal kot uradno tekmovanje JZS. Naslednji dan so nastopili še tekmovalci v nestandardni kategoriji U16, v kateri so lahko nastopili starejši dečki in deklice (U15) in tudi tisti, ki so bili prvo leto kadeti oziroma kadetinje.

Udeležba na turnirju je bila pod pričakovanji, predvsem v starostni kategoriji U11, kjer je nastopilo le 86 tekmovalcev, kar je 53 % manj kot leta 2010. Upad v tej kategoriji pripisujemo predvsem slabi udeležbi slovenskih klubov, ki so zaradi zelo močne konkurence na prejšnjem turnirju, pripeljali večinoma le tekmovalce U13 in U16. Tudi v teh starostnih kategorijah je bila udeležba nižja kot prejšnje leto. Skupaj je na tekmovanju nastopilo 409 judoistov in judoistk iz 57 klubov iz Avstrije, Belgije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Češke, Črne Gore, Francije, Hrvaške, Italije, Litve, Madžarske, Nemčije, Poljske, Romunije, Rusije, Slovaške, Ukrajine in Slovenije. 18 držav udeleženk je bilo največ do sedaj.

Tekmovanje sta otvorila predsednik JZS, g. Bogdan Gabrovec in župan MO Slovenj Grade g. Matjaž Zanoškar, otvoritveno točko pa so odplesali člani hip hop skupine iz Maribora.

Rezultat v kategoriji do 16 let se je prištel rezultatu doseženemu na tekmovanju Noricum Cup v Avstriji. Najboljši posamezniki in posameznice, ki so nastopili na obeh turnirjih, v vseh težnostnih kategorijah, so prejeli kimone, ki jih je zagotovil proizvajalec športne opreme Danrho. Dobitniki kimon so bili Maruša Štangar (JK Olimpija, do 44 kg), Anja Štangar (JK Olimpija, do 48 kg), Lea Sixtl (Wimpassing, do 52 kg), Nastja Stopernik (JK Acron Slovenj Gradec, do 63 kg), Chasan Sakaev (Asko Graz, do 45 kg), Lorenz Wildner (Creativ Graz, do 50 kg), Edvin Richter (Kaunas, do 55 kg), Luka Harpf (JK Šiška, do 60 kg), Grgor Lichtenegger (SU Noricum Leibnitz, do 66 kg), Patric Ganselmayer (UBC Marchfeld, do 73 kg) in Narsej Lackovič (JK Ljutomer, do 81 kg).

Rezultati:

Fantje U11
Dekleta U11
Fantje U13
Dekleta U13
Fantje U16
Dekleta U16