Evropski pokal U21 Banja Luka BIH 2022

V soboto in nedeljo je v Banja Luki, BIH potekal mladinski evropski pokal, na katerem je nastopilo 226 tekmovalcev iz 24 držav. Prvi dan tekmovanja je v kategoriji do 73 kg odlično nastopil član JK Acron Slovenj Gradec, Nace Herkovič.

V prvem krogu je premagal nasprotnika iz Bosne in Hercegovine, drugo borbo je zmagal proti Srbu, v četrtfinalu pa je po dolgi borbi ugnal nasprotnika iz Madžarske. V polfinalu mu je nasproti stal še en predstavnik Madžarske, ki pa je bil za Naceta pretrd oreh. Poraz v polfinalu je za Naceta pomenil nastop v finalnem bloku tekmovanja v borbi za tretje mesto, kjer se je pomeril z Nizozemcem. Po nekaj dobrih napadih je Nace povedel z waza-ari, kasneje pa boj odločil v svoj prid s tehniko davljenja ter osvojil bronasto odličje. S tem je tudi izpolnil normo za nasop na evropskem mladinskem prvenstvu, ki bo potekalo 15. 9. 2022 v Pragi na Češkem.

V nedeljo je na blazine stopil še Vid Kavnik. V kategoriji do 90 kg z 28 nasprotniki se je v prvem krogu pomeril z Britancem, ki pa je bil za Vida premočan in ga izločil iz nadaljnjega tekmovanja.

Nace in Vid se domov vračata z obilo novimi izkušnjami in željo po novih uspehih.

Iskrene čestitke Nacetu, trenerjem in in klubskim prijateljem, Ukrajinskim judoistom, ki so pomagali pri pripravi na tekmovanje ter judoistom JK Bežigrad, kjer je Nace treniral v času študija.

Vsi rezultati s tekmovanja.