Športni tabor Ošven 2022

Iztekel se je še en super aktiven teden judo počitnic. Tokrat smo s 14 otroki maksimalno uživali na 4-dnevnem športnem taboru na Turistični kmetiji Ošven. Prvi dan nam jo je malo zagodlo vreme, tako da nismo uspeli preizkusiti temperature vode v Ivarčkem jezeru. No, z izjemo Tajde, ki je »reševala« žogo in »po nesreči« padla v vodo. Pravi, da je kljub hladnejšemu vremenu, voda zelo topla.

Popoldne so nam z delavnico popestrili taborniki iz rodu Koroških jeklarjev. Tina, Miha, Tina in Aljaž so nas naučili postaviti bivak in zanetiti ogenj s pomočjo kresila in konopljine vrvice. Za konec so nas naučili tri super zanimive igre, ki jih bomo z veseljem še kdaj uporabili. Za popoln zaključek dneva smo v mraku zakurili še ogenj, na katerem smo spekli okusne penice, v žerjavici pa so se odlično spekla tudi jabolka.

Vreme nam je zvečer in ponoči prizaneslo, tako da smo lahko prespali v bivakih, ki so jih otroci sami postavili. Vaditelja Robi in Adelina sta s pomočjo nekaj starejših otrok poskrbela tudi za nočno stražo, da je ogenj ves čas gorel in da nas niso odnesli medvedi.

Naslednje jutro smo se zbudili polni energije in se po okusnem zajtrku podali proti vrhu Uršlje gore. Vsi skupaj smo z malo truda in pomočjo vzpodbudnih besed (beri: priganjanja vaditeljev) premagali pot čez kozji hrbet. Na vrhu smo se v Domu na Uršlji gori okrepčali, si ogledali še najvišje ležečo slovensko cerkev in se hitro odpravili nazaj proti »domu,« da smo ujeli še pozno kosilo. Robi in Adelina sta si nato malo odpočila, mi pa smo na hitro v gozdu nabrali še drva in pripravili ogenj za še en marshmallow večer.

Zadnji dan smo uživali in raziskovali kmetijo, travnik in gozd. Razvajali smo domače živali, se igrali, streljali zombije in spet dobro jedli. Hvala gospe Slavici in ostalim, ki so za nas vsak dan pripravljali zelo okusno domačo hrano s sestavinami z domačega vrta. Hvala tabornikom za animacijo in opremo ter staršem za zaupanje.

Športni tabor Ošven 2022