Nagaoka 2022

Ta vikend je bil za koroške judoiste in judoistke precej pester. Po včerajšnjem uspehu mlajših starostnih kategorij, so v Ljubljani z dobrimi borbami danes nadaljevali starejši, ki so nastopili v starostnih kategorijah kadetov in mlajših članov.

Na mednarodnem turnirju Nagaoka 2022, kjer je nastopilo 280 judoistov in judoistk iz 45 klubov in 6 držav, sta se v kadetski konkurenci najbolje odrezala Jaka Samec, do 60 kg in Ožbej Razgoršek, do 90 kg. Oba sta osvojila zlato odličje. Maju Kavniku je v finalni borbi kategorije do 73 kg zmanjkalo moči in je tako osvojil srebrno kolajno. Matic Razdevšek je osvojil bron do 60 kg. Tibe Komerički je bil četrti do 55 kg, Domen Prednik pa je osvojil 7. mesto v kategoriji do 81 kg.

Med mlajšimi člani je nastopil še Vid Kavnik, ki je v kategoriji do 90 kg osvojil 3. mesto.

V Gyoru, na Madžarskem pa je ta vikend potekal kadetski evropski pokal, na katerem sta v konkurenci 380 športnikov in športnic iz 29 držav ter 2 kontinentov, barve Slovenije in JK Acron Slovenj Gradec branili Jevgenija Gajić, do 57 kg in Ajda Gašper, do 63 kg. Žal sta tokrat obe tekmovanje končali že v predtekmovanju in ostali brez vidnejše uvrstitve, nedvomno pa sta si priborili ogromno novih izkušenj za prihodnja tekmovanja.

Vsem iskreno čestitamo.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3669

Nagaoka 2022