Športnik leta MO SG 2022

Danes je v slovenjgraškem kulturnem domu potekala slavnostna podelitev Železnikarjeve nagrade in plaket ter priznanj športne zveze Slovenj Gradec za leto 2022. Predstavniki JK Acron Slovenj Gradec so prejeli kar 7 priznanj.

Slovenjgraški judoisti ter judoistke, ki so skozi celo leto nizali odlične rezultate so si prislužili naslednje nazive v posamični konkurenci:

Jaka Samec - naj športnik v kategoriji do 15 let.
Ožbej Razgoršek - naj športnik v kategoriji kadetov.
Nace Herkovič - naj športnik v kategoriji članov.

Nace Herkovič je postal naj športnik v absolutni kategoriji in tako prejel naziv "Naj športnik v MO Slovenj Gradec za leto 2022."

V ekipni konkurenci je ekipa dečkov, ki so jo zastopali Aleks Krivec, Taj Temniker, Jaka Gošnak, Jan Gaberšek, Ožbej Sovinc, Roman Hontiuk, Aljaž Pungartnik in Jurij Slemnik postala najboljša ekipa v konkurenci do 15 let.

Ekipa kadetov, ki so jo zastopali Ožbej Razgoršek, Maj Kavnik, Matic Razdevšek, Jaka Samec, Domen Prednik, Nik Pavlič, Šemso Veladžić, Tibe Komerički in Jaka Tušek je prejela priznanje za najboljšo ekipo v konkurenci kadetov.

Ekipa mladincev, ki so jo zastopali Nace Herkovič, Vid Kavnik, Nace Pečnik, Žan Kaizer, Ožbej Razgoršek, Nik Pavlič in Maj Kavnik je postali najboljša ekipa v mladinski konkurenci.

Posebno priznanje za 20 let prostovoljstva v športu v MO Slovenj Gradec sta prejela Franc in Suzana Oder. Naj omenimo, da sta to ena redkih staršev, ki sta se pridružila klubu s tem ko je judo pričela trenirati njuna hčerka Katja in sta ostala aktivna vse do danes, ko se Katja, sicer mojstrica juda 1. dan, že dolgo ne ukvarja več aktivno z judom.

Čestitamo nagrajencem. Hvala vsem športnikom, staršem, sponzorjem in donatorjem ter vsem ostalim podpornikom kluba.

Športnik leta v MO Slovenj Gradec 2022