• Judo klub Dravograd

Judo klub Dravograd

Osnovno poslanstvo kluba je širjenje prepoznavnosti juda v občini in skozi vrednote juda kot so spoštovanje, iskrenost, pogum, skromnost, ponos, samokontrola, prijateljstvo, vljudnost in zabava, vzgajati otroke in mladostnike v dobre in koristne člane naše družbe. Z učenjem pravilnega padanja želimo prispevati k zmanjšanju poškodb pri padcih, ki so glavni razlog poškodb pri otrocih. Skozi učenje tehnik juda razvijamo samozavest, samospoštovanje, koncentracijo in disciplino ter prispevamo k izboljšanju splošne psihofizične kondicije pri otrocih.

Otroci se spoznajo tudi s tekmovanji, kjer se lahko na regijskem nivoju preizkusijo v judo borbi s svojimi vrstniki. Tekmovanja, ki niso obvezna, so pri otrocih namenjena predvsem pridobivanju samozavesti, premagovanju treme in soočanju z uspehom kot tudi z neuspehom.

Danes na OŠ Neznanih talcev Dravograd poteka vadba za začetnike in nadaljevalni tečaj juda, v letu 2020 pa smo na območju občine Dravograd odprli še sekciji na podružnični šoli Libeliče ter na Osnovni šoli Šentjanž pri Dravogradu.

Zgodovina JK Dravograd


Urniki vadbe

Mala šola juda

SKUPINA LOKACIJA DAN URA TRENER
Začetniki Dravograd Mala telovadnica OŠ Dravograd TOR, ČET 14:00 - 15:00 Laura Božič
Začetniki Libeliče PŠ Libeliče SRE 15:00 - 16:00 Laura Božič
Začetniki Šentjanž pri Dravogradu Telovadnica OŠ Šentjanž TOR, ČET 14:30 - 15:30 Vinko Prevolšek
Nadaljevalni tečaj 1 Mala telovadnica OŠ Dravograd TOR, ČET 15:00 - 16:00 Laura Božič

Vpis v programe

Vpis v programe je mogoč v septembru in oktobru.

Otroka na vadbo vpišete, tako da izpolnite pristopno izjavo in jo izročite trenerju na prvi vadbi. S podpisom pristopne izjave se strinjate s splošnimi pogoji vadbe in s cenikom vadbe.