Državno prvenstvo U21 2020Včeraj smo Korošci v Ljubljani odlično nastopili na državnem prvenstvu v kategoriji do 21 let. V konkurenci 122 tekmovalcev iz 22 klubov smo osvojili kar 10 odličij. Z dvema osvojenima naslovoma državnih prvakov, 3 srebrnimi in 5 bronastimi odličji smo postali drugi najuspešnejši klub na prvenstvu.

Naslov državnega prvaka je osvojil Nace Herkovič, ki je za slavje v kategoriji do 66 kg prepričljivo ugnal 4 nasprotnike. V tej kategoriji smo gledali tudi koroški finale. Prav tako je v kategoriji do 100 kg zlato odličje in naslov državnega prvaka osvojil Rok Pogorevc.

Srebrno odličje si je priboril Žan Boženk, ki je moral v finalu kategorije do 66 kg priznati premoč klubskemu prijatelju Nacetu. Med dekleti sta po srebru posegli še Nuša Perovnik, do 52 kg in Tina Kovač, do 57 kg.

Bronaste medalje so si prislužili Vinko Prevolšek, v kategoriji do 60 kg, Andrej Yankovskyy, do 81 kg, Ines Hribernik, do 63 kg, Tamara Kovač, do 78 kg in Neža Pečoler, nad 78 kg.

Žan Kaizer je pristal na 5. mestu, Nace Pečnik in Gašper Topolinjak pa sta bila 7. Brez uvrstitve je tokrat ostal Andraž Kac, v kategoriji do 73 kg.

Vsem iskreno čestitamo za prikazane borbe

Posebna zahvala vsem staršem in dolgoletnim podpornikom juda za vzpodbudo s tribun.