Guštanj Open 2020Na 12. mednarodnem turnirju Guštanj Open se je ta vikend, v televadnici OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah, pomerilo 205 judoistov in judoistk iz 29 klubov iz 8 držav.

V zelo močni konkurenci, tekmovalci so prišli iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Bosne in Hercegovine, Češke, Ukrajine in Slovenije, smo bili najuspešnejši prav koroški judoisti. Judo klub Acron Slovenj Gradec je bil s kar 15 osvojenimi medaljami najuspešnejši klub, na drugo mesto se je uvrstila reprezentanca Češke do 15 let, Judo Team Salzburg pa je bil tretji. Koroški judoisti so skupno osvojili 18 medalj, in sicer 8 zlatih, 5 srebrnih in 5 bronastih.

Guštanj Open 2020

Zlata odličja so v starostni kategoriji do 12 let osvojili Jan Gaberšek, Ana Kozamurnik, Bine Križovnik, Pia Pfeifer in Aleks Krivec. Aleks je bil proglašen tudi za najboljšega tekmovalca med dečki do 12 let. Med deklicami do 14 let je zlato medaljo osvojila Manca Urbanc, Maj Kavnik in Žiga Verčkovnik pa sta se povzpela na vrh v kategoriji mlajših kadetov, do 16 let.

Srebrna odličja so si priborili Nuša Samec, Nik Pesko, Jernej Peter in Taj Temniker, do 12 let ter Ožbej Razgoršek, do 16 let.

Bron so osvojili Jaka Gošnak, Aljaž Pungartnik, Teodor Čerjekovič in Nejc Tisnikar do 12 let ter Jevgenija Gajić, do 16 let.

Čestitamo vsem udeležencem in dobitnikom medalj.

Guštanj Open 2020

V nedeljo sta bila v veliki dvorani Športnega centra DTK organizirana še dva randori treninga, kjer so se naši judoisti kalili skupaj s tekmovalci iz tujine in nabirali izkušnje za prihajajoča tekmovanja.

Kot zanimivost, ukrajinska ekipa iz Zaporožja je k nam s kombijem prevozila kar 2300 km, za pot pa so potrebovali 3 dni.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem in podpornikom, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi dogodka.

Guštanj Open 2020