Športnica in športnik leta 2019 - MO Slovenj Gradec - Zala in Nace

V torek, 6. oktobra 2020, je na glavnem trgu v Slovenj Gradcu potekala podelitev športnik leta 2019 MO Slovenj Gradec. Predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec so prejeli veliko priznanj med drugim tudi najvišji priznanji za športne dosežke v letu 2019.

Športnik leta je tako postal Nace Herkovič, ki si je priznanje prislužil z odličnimi predstavami na domačem in mednarodnem prizorišču. Bil je državni prvak med kadeti in tretji med mladinci in tudi člani. Zmagal je še na srednješolskem državnem prvenstvu. Na mednarodnem nivoju je zabeležil vidnejši uvrstitvi na evropskem kadetskem pokalu v Follonici (5. mesto) in na EYOF v Bakuju (7. mesto), nastopil pa je tudi na kadetskem evropskem prvenstvu v Varšavi.

Športnica leta 2019 pa je postala Zala Pečoler, ki je lani osvojila naslov mladinske državne prvakinje in bila druga na DP mlajših članov in članic. Njena največja uspeha v članski konkurenci pa sta 5. mesto na evropskem pokalu v Dubrovniku in 7. mesto v Podčetrtku. Zala je nastopila tudi na evropskem mladinskem prvenstvu na Finskem in na svetovnem mladinskem prvenstvu v Maroku.

Priznanje za športne dosežke v kategoriji deklic do 15 let je prejela Neža Pečoler, Tina Kovač je postala najboljša športnica med kadetinjami, Nuša Perovnik pa najboljša med mladinkami.

V moški konkurenci je priznanje za najboljšega športnika v kategoriji mladincev prejel Rok Pogorevc.

Čestitke vsem nagrajencem in nagrajenkam! Zahvaljujemo pa se tudi vsem vam, ki nas podpirate in nam stojite ob strani!