dp u21 2021 ekipa

Danes sta v Slovenj Gradcu v organizaciji JK Acron Slovenj Gradec in Judo zveze Slovenije potekali Državno prvenstvo za mladince in mladinke ter Pasovno državno prvenstvo. Tekmovanje je bilo zaprto za gledalce, ki pa so si lahko dvoboje ogledali preko interneta, saj je organizator poskrbel za prenos v živo.

V Športni dvorani Slovenj Gradec se je dopoldan zbralo 135 tekmovalcev iz 29 klubov, ki so se spoprijeli za naslove državnih prvakov. Na tatami je stopilo tudi 14 predstavnikov domačega judo kluba, ki so se odlično odrezali in z 8 odličji ter dvema osvojenima naslovoma državnih prvakov postali druga najuspešnejša ekipa tekmovanja, takoj za JK Bežigrad.

Najbolje sta se odrezala Nuša Perovnik v kategoriji do 48 kg in Žan Boženk do 66 kg. Oba sta nastopila zelo suvereno in s po štirimi zmaganimi borbami osvojila zlati medalji. Žan, za katerega je to prvi naslov državnega prvaka, je vse štiri borbe zmagal na najlepši možen način, z ipponom.

 dp u21 2021 nusa jevgenija

dp u21 2021 zan bozenk

Srebrni odličji sta osvojili Tina Kovač do 57 kg in Neža Pečoler nad 78 kg, bronasti pa so bili Jevgenija Gajić do 48 kg, Urška Bernard do 52 kg, Nace Herkovič do 73 kg in Andrej Yankovskyy do 81 kg.

Tik pod odrom za zmagovalce, na 5. mestu so tokrat ostali Miha Kamenik in Žak Šuler do 60 kg ter Žan Kaizer do 90 kg. Vid Kavnik in Nace Pečnik sta bila sedma, Klara Brodej pa je tokrat edina ostala brez uvrstitve.

Popoldne se je odvilo še pasovno državno prvenstvo, ki je posebna vrsta tekmovanja, kjer lahko zmagovalci napredujejo v stopnji šolskega pasu. Tekmovalci se za vsak pas pomerijo v dveh težnostnih kategorijah, do 73 kg in nad 73 kg pri moških in do 57 kg ter nad 57 kg pri ženskah. Korošci na tem tekmovanju nismo imeli predstavnikov.

Na prvenstvih sta kot sodnika sodelovala tudi dva predstavnika JK Acron Slovenj Gradec, Borut Marošek in Primož Rozman.

Čestitamo vsem tekmovalcem za zelo uspešen tekmovalni dan, še posebej novima državnima prvakoma Žanu in Nuši. Hvala tudi vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in pripomogli k tekočemu poteku tekmovanja. Že naslednji vikend pa se vidimo v Dravogradu na močnem mednarodnem turnirju Junior & Senior Koroška Open 2021.

Foto: Andraž Kugovnik Bregeš

Državno prvenstvo za mladince in mladinke in pasovno državno prvenstvo