V mesecu juliju Koroški judoisti in judoistke nastopili na kar treh evropskih pokalih.

evropski pokal u18 bukaresta rou 2021

17, in 18. julija se je ekipa kadetov in kadetinj Judo kluba Acron Slovenj Gradec kalila na evropskem pokalu v Bukarešti. V Romunsko prestolnico so se s trenerjem Stojanom Železnikom odpravili Jevgenija Gajić, Miha Kamenik, Neža Pečoler in Vid Kavnik. V močni konkurenci, nastopilo je preko 400 tekmovalcev iz 29 držav, je edini zmago zabeležil novinec na mednarodnem nivoju Miha Kamenik. V prvem krogu kategorije do 60 kg je premagal Moldavca, nato pa je moral premoč priznati predstavniku Rusije. Jevgenija Gajić, Neža Pečoler in Vid Kavnik so tekmovane zaključili že v prvem krogu.

Isti vikend so se v Pragi na Češkem pomerili mladinci in mladinke. V konkurenci 383 tekmovalcev iz 33 držav se je najbolje odrezal Nace Herkovič v kategoriji do 73 kg. Nace je v konkurenci kar 52 tekmovalcev dobro začel in premagal predstavnika Francije, nato pa je moral v drugem krogu premoč priznati Ukrajincu. Priložnost je dobil še v popravnih borbah, kjer je premagal Hrvata in Kazahstanca, nato pa izgubil še s kasnejšim bronastim medalistom s Finske. S tremi zmagami in dvema porazoma je Nace osvojil solidno 9. mesto in pridobil nove točke na evropski lestvici.

evropski pokal u18 praga cze 2021

Nace Pečnik je v kategoriji do 81 kg zabeležil zmago in poraz, ter tekmovanje zaključil brez uvrstitve. Tudi Tina Kovač se tokrat ni znašla in s tekmovanjem zaključila že v prvem krogu kategorije do 57 kg.

Dva tedna kasneje, 31. 7. in 1. 8. 2021, se je Nace Herkovič udeležil še mladinskega evropskega pokala v Bukarešti. Tudi tukaj se je zbralo skoraj 300 tekmovalcev iz 29 držav. Nace se je po štirih borbah, z dvema zmagama in dvema porazoma zopet uvrstil na 9. mesto.

Čestitke vsem borcem in borkam!