pokal zirov u14

V soboto 5. 3. 2022, je v Žireh potekalo tekmovanje 5. Pokal Žirov, na katerem je nastopilo 366 tekmovalcev iz 29 klubov in 3 držav. Na blazine so stopili judoisti in judoistke v starostnih kategorijah do 8, 10, 12 in 14 let.

Korošci smo se tekmovanja udeležili z 21 predstavniki iz JK Acron Slovenj Gradec, JK Dravograd in JK Muta ter v starostnih kategorijah mlajših dečkov in deklic ter starejših dečkov in deklic osvojili kar 14 odličij.

Med starejšimi dečki in deklicami sta si zlati odličji priborila Jaka Gošnak do 46 kg in Aleks Krivec do 50 kg. Srebrne medalje so osvojili Jan Gaberšek do 38 kg, Nuša Samec do 48 kg in Taj Temniker do 50 kg. Bron je osvojil Oskar Šmid do 42 kg. Ožbej Sovinc je osvojil 5. mesto, Anže Pšeničnik pa 7.

Med mlajšimi dečki in deklicami so zlato osvojili Jakob Jezovšek Slatinek do 32 kg, Žana Kojzek do 57 kg, Rene Uršnik do 60 kg in Tilen Zdovc do 38 kg. Srebrni medalji sta si prislužili Ema Skutnik Palir do 44 kg in Staša Žvikart nad 57 kg. Bron sta si priborila Luka Gošnak do 32 kg in Nace Hovnik do 55 kg. Viktor Kravcar je osvojil 4. mesto, Aljaž Jezernik in Jan Pantner pa sta bila peta. Nastop sta zabeležila še Alex Verhovnik in Žan Orter.

pokal zirov u12

Jaka Gošnak in Jakob Jezovšek Slatinek sta bila proglašena za najboljša tekmovalca na tekmovanju v svoji starostni skupini.

Vsem mladim borcem iskrene čestitke.

Prav tako je na isti dan potekal tudi članski Evropski Pokal v Pragi na Češkem, kjer je nastopilo kar 525 športnikov iz 42 držav. Član JK Acron Slovenj Gradec, Nace Herkovič, je nastopil v kategoriji do 73 kg. Že v prvem kolu je moral priznati premoč predstavniku iz Švice in s tem zaključil tekmovanje. Nace se domov vrača z obilo novimi izkušnjami za prihajajoče izzive.

Čestitke za borbenost!