Pokal OŠ Šentjanž 2022

V nedeljo, 15. 5. 2022, se je v Šentjanžu pri Dravogradu odvilo drugo regijsko tekmovanje za otroke koroških judo klubov. Tokrat so nastopili le udeleženci začetniških tečajev juda in pa prvič tudi judo vrtec.

V telovadnici OŠ Šentjanž se je zjutraj zbralo 100 otrok, ki so nestrpno pričakovali nov nastop na tekmovanju, nekateri izmed njih pa so se tekmovanja udeležili prvič. Na začetku je bilo je kar nekaj treme in strahov, ki pa so jih vsi kmalu premagali, tudi po zaslugi zelo akivnnega skupinskega ogrevanja.

Tudi tokrat smo pred začetkom borb za vse prisotne pripravili zanimivo otvoritev tekmovanja. Trener in odličen tekmovalec Aljaž Gostenčnik ter mladi up Ožbej Razgoršek, oba sta svojo judo pot začela na OŠ Šentjanž, sta izvedla predstavitev juda. Prikazala sta nekaj elementov judo vadbe, ki jih izvajamo na treningu. Od osnovnih gimnastičnih prvin do veščin pravilnega in varnega padanja ter zelo atraktivnih metov. Vsi pa so najbolj uživali ob Aljaževih akrobatskih spretnostih.

Tekmovanje se je pričelo z borbami po prilagojenih pravilih za začetnike, ki so se borili iz prijema za judogi. Udeleženci judo vrtca pa so se spoprijeli v parterni borbi, kjer so morali drug drugega spraviti na hrbet. Vsi so se odlično potrudili in za svoj trud na koncu prejeli zaslužene medalje.

Žal nam je presenetljivo velika udeležba tokrat preprečila izvedbo planiranega poligona, ki pa smo ga nato pripravili v naslednjem tednu v sklopu redne vadbe.

Čestitke vsem!

Rezultati posameznikov.

Pokal OŠ Šentjanž 2022