Koroška open 2022

V soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra 2022 se je v Športni dvorani Slovenj Gradec, v organizaciji domačega judo kluba, odvil že 16. mednarodni turnir v judu – Zavarovalnica Sava Koroška open 2022.

Na tekmovanju, ki že desetletje velja za enega največjih in mednarodno najbolj zastopanih športnih dogodkov na Koroškem in za enega največjih judo turnirjev v tem delu Evrope je tokrat nastopilo 570 tekmovalcev (368 judoistov in 202 judoistki), ki so branili barve 79 klubov iz 22 držav. Poleg evropskih je bila v Športni dvorani Slovenj Gradec prvič izobešena tudi kanadska zastava.

V soboto je potekalo tekmovanje v starostni kategoriji kadetov in kadetinj – do 18 let, kjer so v močni konkurenci uspešno nastopili domači predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec. Jevgenija Gajič si je v kategoriji do 57 kg priborila srebrno odličje, prav tako srebrno odličje je v kategoriji do 90 kg osvojil Ožbej Razgoršek. Na petem mestu je v kategoriji do 73 kg tekmovanje končal Maj Kavnik, Matic Razdevšek pa je osvojil 9. mesto do 60 kg. Jaka Samec (do 60 kg), Nik Pavlič (do 66 kg), Domen Prednik (do 81 kg) in Ajda Gašper (do 63 kg) so ostali brez uvrstitve.

V soboto, sta na slavnostni otvoritvi prisotne nagovorila predsednik Judo zveze Slovenije, gospod Lovrencij Galuf in župan Mestne občine Slovenj Gradec, g. Tilen Klugler, ki je tudi uradno otvoril tekmovanje. Mlajši predstavniki kluba so v otvoritveni točki z zastavami poskrbeli za predstavitev držav.

V nedeljo so se pomerili še mlajši kadeti in kadetinje – do 16 let, kjer so nastopili štirje predstavniki JK Acron Slovenj Gradec. Najbolje se je odrezal Jaka Samec, ki je v kategoriji do 60 kg osvojil bronasto odličje. Peti je bil Leon Marošek do 81 kg, sedmi Domen Prednik, prav tako do 81 kg, Matic Razdevšek pa je osvojil 9. mesto do 60 kg.

V ekipni razvrstitvi so se najbolje odrezali predstavniki ukrajinskega kluba Slobožanec iz Harkova, drugo mesto je osvojila reprezentanca Azerbajdžana, tretje pa reprezentanca Avstrije. Judo klub Acron Slovenj Gradec se je z osvojenimi tremi odličji (0, 2, 1) med 79 ekipami uvrstil na 27. mesto.

Kot mesto glasnik miru so organizatorji letošnji turnir posvetili miru, brez vojn na našem planetu. Ob otvoritvi so tekmovalce nagovorili z besedami: »Čeprav se kot tekmovalci na tatamijih borite med seboj, želimo, da bi bili v vsakdanjem življenju trajni prijatelji.«

V klubu se zahvaljujejo vsem članom, staršem in drugim prostovoljcem za pomoč pri izvedbi turnirja. Posebno zahvalo želijo nameniti tudi vsem sponzorjem, donatorjem in ostalim, ki so finančno in materialno podprli izvedbo dogodka, predvsem pa generalnemu sponzorju turnirja Zavarovalnici Sava.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3666

Foto: Blaž Topolinjak

Zavarovalnica Sava Koroška open 2022

Foto: dejudofotograaf