DP člani in članice 2023

V nedeljo, 26. marca 2023, je v Hočah potekalo državno prvenstvo za člane in članice ter mlajše kadete in mlajše kadetinje. V članski konkurenci je dopoldan nastopilo 119 tekmovalcev iz 23 klubov. Popoldan je na tatami stopilo 187 mlajših kadetov in mlajših kadetinj iz 41 slovenskih judo klubov.

V dopoldanskem delu je nastopilo 7 članov in 2 članici JK Acron Slovenj Gradec. Najbolje se je odrezal Aljaž Gostenčnik, ki je z štirimi zmagami osvojil naslov državnega prvaka do 90 kg. Državni podprvak je v kategoriji do 81 kg postal Žan Boženk. Tretja mesta so osvojili Jaka Samec in Matic Razdevšek do 60 kg, Nik Pavlič do 66 kg, Jevgenija Gajič do 57 kg in Tina Kovač do 63 kg.

Maj Kavnik je osvojil 7. mesto do 81 kg, Vid Kavnik pa je tokrat ostal brez uvrstitve.

DP U16 2023

V popoldanskem delu tekmovanja so nastopili mljaši kadeti in kadetinje, 12 članov JK Acron Slovenj Gradec ter 5 članov JK Ravne na Koroškem. Mateo Marošek in Lara Jamer sta osvojila srebrni odličji, bron pa so si priborili Aleks Krivec, Jaka Gošnak, Nuša Samec, Manca Urbanc in Neža Sedovnik.

5. mesto so osvojili Staš Svetec, Tia Vidovič in Iva Forstner, Luka Zajc je bil sedmi. Nastopili so še Ožbej Sovinc, Miha Gašper, Taj Temniker, Jaka Sušnik, Urban Kugovnik Bregeš in Peter Jernej.

Na tekmovanju sta sodila tudi dva koroška sodnika, Borut Marošek in Primož Rozman.

Čestitamo vsem borcem in borkam za uspeh ter želimo veliko uspeha tudi v prihodnje.

DP člani in članice & DP U16 2023