pokal bezigrada 2023

Danes je v Ljubljani potekal 37. Pokal Bežigrada. Tekmovanja, na katerem je nastopilo 570 tekmovalcev iz 60 judo klubov in 6 držav, je v starostnih kategorijah do 12, do 14 in do 16 let nastopilo kar 45 Korošcev.

Zjutraj so se na tekmovanje z avtobusom odpravili mlajši in starejši dečki in deklice. Med mlajšimi sta zlati odličji osvojila Tilen Zdovc do 38 kg in Makar Hontiuk do 50 kg. Srebro so si priborili Liam Likar do 29 kg, Manca Gorjup do 33 kg in Kaja Mori do 52 kg, bron pa Victoria Plevnik do 33 kg. 4. mesti sta osvojili Tara Čurč Hlupič in Eva Potočnik. Aljaž Jezernik, Jan Pantner in Nika Pešl so osvojili 5. mesta.

Sedma mesta so osvojili Luka Gošnak, Svit Hovnik in Tajda Forstner. Nastopili so še Andraž Hace, Žan Orter, Žiga Lichteneger, Maj Božič in Matija Bencek.

Med starejšimi dečki in deklicami sta zlati odličji osvojila Roman Hontiuk do 46 kg in Jošt Rožej do 66 kg. Oba sta zabeležila po 4 zmage. Srebro si je priborila Nadiia Statsenko do 44 kg, bron pa Johny Krivec do 55 kg. Peto mesto je osvojil Jan Gaberšek.

Sedmo mesto je osvojil Viktor Kravcar. Nastopili so še Matej Krivograd, Jure Lichteneger, Teodor Čerjekovič, Andraž Mandl Jauk, Jaša Vesnicer, Gal Gril, Nace Hovnik in Rok Gleščič.

Popoldne so se v Ljubljani zbrali še mlajši kadeti in kadetinje. Najbolje se je odrezal Staš Svetec, ki je v kategoriji do 73 kg osvojil srebrno odličje. Bron so si priborili Aleks Krivec do 60 kg, Jaka Gošnak do 46 kg in Nuša Samec do 52 kg. Lara Jamer in Mateo Marošek sta osvojila 5. mesti.

Sedmi mesti sta osvojili Neža Sedovnik in Iva Forstner. Nastopili so še Ožbej Sovinc, Urban Kugovnik Bregeš, Jernej Peter in Tia Vidovič.

Čestitamo.

Vsi rezultati: https://judoslo.si/competition/4005

Pokal Bežigrada 2023