Priprave ukrajina 2020

Članska ekipa Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki je morala zaradi pandemije Covid-19 v letu 2020 prilagoditi trenažni proces, se je konec decembra odpravila na prve priprave po daljšem premoru.

Koroški judoisti in judoistke so se kar dva tedna kalili v ukrajinskem olimpijskem centru “Koncha Zaspa,” kjer so imeli priložnost trenirati z najboljšimi na svetu, seveda pa so priprave potekale pod nenehno kontrolo na Covid-19.

Že od 25. decembra so z ukrajinsko reprezentanco trenirala dekleta, kmalu po novem letu, 2. januarja, pa se jim je pridružil še moški del ekipe.

Priprav se je udeležilo kar 66 judoistov in 46 judoistk, med katerimi so bili tudi najboljši ukrajinski reprezentanti, ki bodo nastopili na prihajajočem masters turnirju v Katarski prestolnici Dohi.

Fantje so na pripravah imeli priložnost trenirati z Georgiem Zantaraio, večkratnim evropskim in svetovnim prvakom, ki je med drugim osvojil 6 zaporednih medalj s svetovnih prvenstev. Dekleta so se lahko pomerila z najboljšo judoistko na svetu leta 2020, Dario Bilodid, edino judoistko, ki je osvojila naslov kadetske, mladinske in članske evropske prvakinje v istem letu.

Po pripravah so naši judoisti povedali, da so veseli, da so po dolgem času imeli možnost opraviti kvaliteten sklop treningov v tujini.