Judo zveza Koroške je ta teden podelila priznanja in nagrade najuspešnejšim koroškim judoistom in judoistkam v letu 2020.

Priznanja Judo zveze Koroske za leto 2020

Skupno so tekmovalci JK ACRON Slovenj Gradec v letu 2020 v točkovanju za Slovenski pokal zbrali kar 7416 točk, kar je zadostovalo za skupno tretje mesto med vsemi slovenskimi judo klubi.

Med starejšimi deklicami in dečki do 14 let sta si največ točk priborila Anja Pungartnik in Jaka Samec. Jaka je postal državni prvak v kategoriji do 42 kg in zabeležil še zlato odličje na Pokalu Novega mesta ter srebro na Pokalu Komende. Anja je na državnem prvenstvu st. deklic zabeležila 7. mesto, na Pokalu Komende pa je bila 5.

Anja Pungartnik
Jaka Samec

V kategoriji mlajših kadetinj do 16 let je priznanje prejela Jevgenija Gajić. Postala je državna prvakinja v kategoriji do 48 kg in na tekmovanjih za slovenski pokal osvojila še dve zlati odličji, eno srebrno in dve bronasti.

Med mlajšimi kadeti je največ točk osvojil Žak Šuler, ki si je priboril bronasto odličje na državnem prvenstvu in osvojil še dve zlati in dve srebrni odličji na tekmovanjih za slovenski pokal.

Jevgenija Gajić
Žak Šuler

V konkurenci kadetinj do 18 let je nagrado prejela Tina Kovač, ki je v letu 2020 kar trikrat stopila na oder za zmagovalke na državnih prvenstvih. V kadetski in članski konkurenci je postala državna prvakinja, v mladinski pa je bila druga. Poleg tega si je Tina priborila še bronasto odličje na Pokalu za Baumgartnov pas in si s svojimi uspehi zagotovila tudi nastop na evropskem prvenstvu za mladince in mladinke, ki je potekalo v Poreču na Hrvaškem.

Najuspešnejši Korošec med kadeti je postal Žiga Verčkovnik. Žiga, ki je bil uradno še mlajši kadet, je osvojil bron na državnem prvenstvu do 16 let in 5. mesto na državnem prvenstvu kadetov. Na tekmovanjih za slovenski pokal osvojil še eno zlato in tri srebrna odličja.

Tina Kovač
Žiga Verčkovnik

Med mladinci je priznanje prejel Rok Pogorevc. Rok je postal mladinski državni prvak in zabeležil še drugo in tretje mesto v slovenskem pokalu. Tudi Rok si je s svojimi uspehi zagotovil zagotovil vstopnico za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu.

Najboljši v konkurenci mlajših članov do 23 let je postal Aljaž Gostenčnik, ki je na državnem prvenstvu članov in članic osvojil srebrno odličje in zabeležil še zmago in tretje mesto na tekmovanjih za slovenski pokal. Aljaž je kot edini Korošec nastopil na evropskem prvenstvu za mlajše člane in članice v Poreču.

V članski konkurenci je za 2020 priznanje prejel Vinko Prevolšek, ki je stal na odru za zmagovalce na kar treh državnih prvenstvih. Na članskem je Vinko osvojil srebrno odličje, med mladinci je bil bronast, na državnem prvenstvu v judo katah pa je skupaj z Andrejem Yankovskim postal državni prvak v kategoriji Nage-no-kata. Osvojil je še dve zlati odličji na tekmovanjih slovenskega pokala.

Rok Pogorevc
Aljaž Gostenčnik
Vinko Prevolšek

V kategoriji mladink in članic je priznanje najboljše Korošice prejela Nuša Perovnik, ki je prejela še posebno priznanje za najboljšo koroško judoistko v letu 2020 za največ zbranih točk v slovenskem pokalu. Libeličanka je v letu 2020 rezultate nizala tako v kategoriji mladink kot tudi članic. Postala je članska državna prvakinja in osvojila srebro na državnem prvenstvu mladink. Skupaj z Urško Bernard je tudi aktualna državna prvakinja v judo katah v kategoriji Nage-no-kata 3G. Zabeležila je še dve zlati odličji na tekmovanjih za slovenski pokal.

Nuša Perovnik

Vsem prejemnikom priznanj, ki jih letos prvič podeljuje Judo zveza Koroške, krovna organizacija koroških judo klubov, iskreno čestitamo in želimo še več uspehov tudi v letu 2021!