1 sjl 2020 1

V soboto, 13. marca, je v Mariboru potekal zaključni turnir 1. slovenske judo lige za leto 2020, ki zaradi epidemije Covid-19 v lanskem letu ni bil izveden.

Tokrat smo priložnost dali predvsem mlajšim tekmovalcem. Krstne nastope v članski konkurenci so tako zabeležili Žak Šuler, Miha Kamenik, Vid Kavnik, Žiga Verčkovnik in Nejc Hodnik. Nastopili so še Vinko Prevolšek, Žan Boženk, Žan Kaizer, Nace Pečnik in Aljaž Gostenčnik.

Kljub srčnim borbam tako mladih kot tudi izkušenih borcev, smo naredili preveč napak in tekmovanje končali z enim neodločenim izidom in štirimi porazi ter pristali na zadnjem, šestem mestu. Naslov ekipnih državnih prvakov je osvojila ekipa JK Bežigrad pred JK Impol in JK Z'dežele Sankaku.

1. SJL 2020

Kljub neuspehu, so koroški borci dvorano večkrat dvignili na noge z izredno lepimi ipponi. Izpostaviti moramo Nejca Hodnika, ki je tokrat prvič nastopil na judo tekmovanju in zabeležil dve zmagi, prvo z odlično izvedenim metom sumi-gaeshi, v drugi borbi pa je nasprotnika presenetil v parterju s tehniko vzvoda na komolec juji-gatame. Utrinke s tekmovanja si lahko ogledate v videu.

Rezultati dvobojev:

JK ACRON SLOVENJ GRADEC 2:5 TVD PART. LJUTOMER
(Zmagi: Vinko Prevolšek, Vid Kavnik)

JK BRANIK 4:3 JK ACRON SLOVENJ GRADEC
(Zmage: Vinko Prevolšek, Žan Boženk, Nejc Hodnik)

JK ACRON SLOVENJ GRADEC 3:4 JK Z'DEŽELE SANKAKU
(Zmage: Vinko Prevolšek, Aljaž Gostenčnik, Vid Kavnik)

JK ACRON SLOVENJ GRADEC 3:3 JK IMPOL
(Zmage: Vinko Prevolšek, Nejc Hodnik, Aljaž Gostenčnik)

JK BEŽIGRAD 6:1 JK ACRON SLOVENJ GRADEC
(Zmaga: Aljaž Gostenčnik)