JK ACRON Slovenj Gradec na članskem državnem prvenstvu osvojil kar 8 odličij.

dp clani 2021 ekipa

V soboto, 20. marca 2021, je v Novi Gorici v odlični organizaciji Judo kluba Gorica in Judo zveze Slovenije potekalo Državno prvenstvo za članice in člane za leto 2021. Na tekmovanju je nastopilo 132 judoistov in judoistk iz 24 judo klubov.

Judo klub Acron Slovenj Gradec je nastopil s 13 predstavniki, ki so na prvenstvo prišli dobro pripravljeni in na koncu dosegli zavidljiv uspeh, saj so nastopili v kar 5 finalih in osvojili 2 naslova državnih prvakov, 4 srebrna odličja in 2 bronasti. To je za klub največji uspeh po številu osvojenih medalj na enem državnem prvenstvu, prav tako pa smo Korošci že drugo leto zapovrstjo osvojili 2 naslova članskega državnega prvaka. V skupnem seštevku medalj smo tokrat zasedli 3. mesto, za JK Bežigrad in JK Impol.

V moški konkurenci do 90 kg je naslov državnega prvaka osvojil Aljaž Gostenčnik, ki je v predtekmovanju zelo odločno in z lepim judom premagal oba nasprotnika in se tako uvrstil v finale tekmovanja. Tam se je pomeril z lanskim državnim prvakom Narsejem Lackovičem iz JK Ljutomer. Tokrat je zelo suvereno, z dvema lepima točkama waza-ari, slavil Aljaž in se tako veselil svojega prvega državnega naslova v članski konkurenci.

dp clani 2021 aljaz gostencnik

Za prav posebno veselje je poskrbela Nuša Perovnik, ki je po lanskem naslovu do 52 kg, tokrat slavila kategorijo nižje, do 48 kg in že drugič zapovrstjo postala članska državna prvakinja. Nuša je v finalu ugnala klubsko prijateljico in hkrati najmlajšo finalistko letošnjega članskega državnega prvenstva Jevgenijo Gajić. Tako Jevgenija, kot Nuša sta do finala premagali po dve nasprotnici.

dp clani 2021 nusa jevgenija

V finalih so nastopili še Vinko Prevolšek, do 60 kg, Nace Herkovič, do 73 kg in Zala Pečoler, do 70 kg. Vsi so prikazali lepe borbe, a jim je žal v finalnih dvobojih zmanjkalo zbranosti in moči. Najtežje delo je imel Nace, ki je v najštevilčnejši kategoriji, s kar 27 tekmovalci, do finala nanizal 4 zmage. Po 2-letni odsotnosti s tatamijev državnega prvenstva se je v odličnem stilu vrnila tudi naša najuspešnejša judoistka Zala Pečoler. Tudi Zala je za osvojitev vice prvakinje na tatami morala kar 5-krat.

V finalnem bloku so nastopili še Žan Boženk, Klara Brodej in Nace Pečnik. Žan je v kategoriji do 66 kg v borbi za bronasto odličje z zelo lepim metom tomoe-nage ugnal nasprotnika in se veselil svoje prve medalje s članskih državnih prvenstev. Klara in Nace sta morala kljub lepima borbama premoč priznati nasprotnikoma in sta tekmovanje končala na 5. mestu.

Bronasto odličje si je v kategoriji do 52 kg še pred finalnim blokom zagotovila Tina Kovač, lanskoletna državna prvakinja kategorijo višje. Tina je nanizala 2 zmagi, nato pa je v polfinalu izgubila s kasnejšo podprvakinjo in tako osvojila 3. mesto.

Na prvenstvu so nastopili še Nejc Hodnik in Žan Kaizer, do 81 kg ter Vid Kavnik, do 90 kg. Žan je zabeležil zmago in dva poraza ter tekmovanje zaključil na 7. mestu. Nejc in Vid sta morala tokrat premoč nasprotnikoma priznati že v prvem krogu tekmovanja in sta tako ostala brez uvrstitve.

Rezultate z državnega prvenstva si lahko ogledate na: https://judoslo.si/competition/3474

DP člani in članice 2021

 Čestitke vsem za prikazano borbenost in osvojene medalje.