Randori Cup 2021

V četrtek, 22. aprila 2021, so se mlajši kadeti in kadetinje Judo kluba Acron Slovenj Gradec po dolgem premoru zopet udeležili tekmovanja v tujini. Svoje moči so tokrat merili v ukrajinskem mestu Uzghorod.

Na tekmovanju za ukrajinski pokal, kjer je nastopilo 300 judoistov in judoistk iz Ukrajine in Slovenije so Koroško so zastopali štirje predstavniki Judo kluba Acron Slovenj Gradec in osvojili kar 4 odličja.

Ožbej Razgoršek, ki je nastopil v dveh kategorijah, je osvojil zlato odličje do 81 kg in še srebro v kategoriji nad 81 kg.

Srebrni odličji sta si priborila še Jevgenija Gajić v kategoriji do 52 kg in Maj Kavnik do 66 kg. Nastop je zabeležil tudi Nik Pavlič, ki pa je tokrat moral premoč nasprotniku priznati že v uvodni borbi in je tekmovanje zaključil brez uvrstitve.

Tekmovalce je v Ukrajini, kot članica ekipe do 16 let, spremljala tudi Ajda Gašper, ki pa tokrat zaradi poškodbe sama ni nastopila.

Za vse udeležence je bil to tudi prvi obisk Ukrajine, tako da so si po tekmovanju s trenerjem Ruslanom ogledali tudi nekaj lokalnih znamenitosti. Še posebej zanimiv je bil obisk muzeja na prostem, kjer so lahko videli več kot 30 tradicionalnih struktur, zbranih iz vasi po Zakarpatski regiji. Poleg ukrajinske kulinarike so so privoščili tudi večerjo v gruzijski restavraciji, kjer so uživali v odlično pripravljeni tradicionalni gruzijski hrani kot sta hačapuri in hinkali.

Z mnogo novimi izkušnjami, tako na tatamiju, kot izven dvorane so se naši borci in borke danes vrnili v domovino in že komaj čakajo na prihajajoča tekmovanja.

Iskrene čestitke vsem.

Randori Cup 2021