baumgartnov pas 2021 u18 clani

Danes je v Mariboru potekal 60. tradicionalni memorial za Baumgartnov pas. Na tekmovanju, ki se ga je udeležilo 234 tekmovalcev iz 35 klubov in 3 držav so odlično nastopili Korošci, ki so skupaj osvojili 14 medalj. To je zadostovalo, da so med vsemi klubi po številu medalj zasedli drugo mesto, takoj za veliko številčnejšo ekipo JK Bežigrad.

Najbolje se je odrezala Jevgenija Gajić, ki je nastopila v kar treh starostnih kategorijah in osvojila zlata odličja med članicam do 48 kg, nato pa še kategorijo višje, do 52 kg med kadetinjami in mlajšimi kadetinjami. Skupno je zmagala kar 9 borb, od katerih jih je 8 končala predčasno z najvišjo oceno Ippon.

Zlati so bili še Nik Pavlič med ml. kadeti do 60 kg, Klara Brodej med kadetinjami do 57 kg, oba s po 4 zmagami, in Tina Kovač med članicami do 52 kg.

Odlično je nastopil tudi Miha Kamenik, ki je osvojil srebrno odličje med kadeti do 60 kg in še bron v članski konkurenci. To sta bili za Miho tudi prvi medalji, ki si jih je priboril v kadetski in članski konkurenci.

Jaka Tušek je tekmovanje zaključil na drugem mestu med mlajšimi kadeti do 46 kg. Bronasto odličje, svoje prvo v članski konkurenci, je osvojil Nace Pečnik v kategoriji do 81 kg. Med mlajšimi kadeti so si bron priborili še Matic Razdevšek do 50 kg, Maj Kavnik do 66 kg, Domen Prednik do 73 kg in Ožbej Razgoršek do 81 kg. Maj je zabeležil 3 zmage in poraz, Domen in Ožbej sta zmagala po dvakrat, Matic pa enkrat.

Tik pod odrom za zmagovalce so tokrat na 5. mestih pristali Tibe Komerički med ml. kadeti do 50 kg, Ožbej Razgoršek med kadeti do 81 kg in Žak Šuler med člani do 60 kg. Jaka Samec je bil 7. med ml. kadeti do 60 kg, prav tako Žak Šuler med kadeti.

Vsem iskreno čestitamo!

Vse rezultate si lahko ogledate na: https://judoslo.si/competition/3487

60. Baumgartnov pas 2021