polaganje 8 kyu ravne 2021

Šolsko leto se počasi končuje in kot vsako leto takšen čas, smo v koroških judo klubih tudi letos organizirali polaganje višjih stopenj šolskih pasov. 

V petek, 11. junija so se v športni dvorani ŠPIC D v Dravogradu v dveh terminih zbrali judoisti in judoistke iz sekcij JK Dravograd in JK Muta, v tem tednu pa so pasove polagali še v Slovenj Gradcu in na Ravnah. V Slovenj Gradcu so v ponedeljek, 14. junija, izpit pred komisijo opravljali začetniki iz Slovenj Gradca, Pameč, Šmartna in Mislinje. V torek, 15. junija so na Ravnah svoje znanje prikazali otroci iz Mežiške doline. Včeraj, 16. junija, pa so na vrsto prišli še udeleženci nadaljevalnih tečajev juda.

Kljub temu, da smo letos opravili veliko manj treningov na tatamiju, so se otroci v zadnjih dveh mesecih zelo potrudili in na vadbi pridno usvajali nove judo tehnike. Na izpitu so tako prav vsi uspešno pridobili višje pasove.

Skupno je na Koroškem višji pas pridobilo 172 mladih judoistov, 9 kandidatov za zelene in modre pasove pa bo pred komisijo stopilo še naslednji teden. 8. kyu - belo-rumeni pas si je s prikazom osnovnih tehnik juda prislužilo 66 začetnikov in začetnic iz 12 judo sekcij. 67 otrok je nadgradilo svoje znanje in uspešno položilo 7. kyu - rumeni pas, 20 kandidatov je povišalo stopnjo na 6. kyu - rumeno-oranžni pas, 5. kyu - oranžni pas je prejelo 12 otrok, 7 pa oranžno-zelenega - 4. kyu.

S tem dejanjem so koroški judoisti in judoistke stopili še eno stopničko višje na poti do svojega zastavljenega cilja, postati mojster juda in nosilec črnega pasu.

Vsem iskreno čestitamo za prikazano znanje in osvojene pasove. Hvala tudi trenerjem za vložen trud in seveda staršem za podporo otrokom na njihovi športni poti.

Foto galerije:

Dravograd, 11. 6. 2021

Polaganje šolskih pasov - Dravograd 2021

 Slovenj Gradec, 14. in 16. 6. 2021

Polaganje šolskih pasov - Slovenj Gradec 2021

Ravne na Koroškem, 15. 6. 2021

Polaganje šolskih pasov - Ravne 2021