peca

Že tradicionalno je v mesecu juliju v organizaciji JK Acron Slovenj Gradec in Judo zveze Koroške na Kopah potekal mednarodni judo kamp, kjer so se judoisti pripravljali na prihajajočo tekmovalno sezono.

Tukaj so se kalile judo ekipe iz Slovenije, Nemčije, Norveške, Madžarske, Litve, Avstrije, Belgije, Hrvaške, Kosova, Moldavije in Rusije. Po 20 dneh borbenih, judo in kondicijsko obarvanih treningov na Kopah se je ekipa članov odpravila tudi na teambuilding v Kamp Menina, kjer so uživali v adrenalinski izkušnji in kopanju v mrzlem jezeru.

kope tekmovalci

Na Kopah pa smo se seveda družili tudi z najmlajšimi. Trener Aljoša je poskrbel za nepozabna doživetja. Imeli smo treninge juda in gimnastike, veliko smo planinarili in osvajali bližnje vrhove. Otroci so bili posebej navdušeni nad obiskom bivše judoistke Nike Perovnik. Nika je skavtinja, ki je otroke skozi igro naučila postaviti šotor za kampiranje v naravi in zakuriti ogenj. Za konec pa smo se posladkali še s penicami, ki smo si jih skupaj spekli na ognju, ki so ga zakurili otroci.

kope otroci

Judo klub Ravne je letos še nadgradil programe in poskrbel za razgibano poletje otrok na Ravnah. V sodelovanju z Judo zvezo Koroške so se treh tednov programa udeležili otroci iz domače občine in tudi drugih krajev Koroške. Ob ustaljenih aktivnostih v judo dvorani in grajskem parku ter na mestnem kopališču smo poskrbeli, da je bilo prav v vseh terminih tudi veliko zanimivih vrhuncev.

V prvem tednu od 19. do 23. julija smo obiskali funpark v Kampu Menina. Otroci so preskušali plezalne sposobnosti med krošnjami dreves. Osvojili smo vrh Pece, obiskali kralja Matjaža in se preskusili v paintballu na Ivarčkem jezeru. Ko je na Ravnah svojo pot zaključila slovenska olimpijska bakla, so jo judoisti skupaj z njeno ambasadorko in olimpijsko prvakinjo v judu iz Londona Urško Žolnir Jugovar in drugimi športniki pospremili do cilja.

urska zolnir

S podporo projekta Fit za življenje 2 je od 26. do 29. julija 22 otrok uživalo na brezplačnem 4-dnevnem počitniškem taboru na turistični kmetiji Ošven. V torek, 27. julija, smo se povzpeli tudi na Uršljo goro, kjer smo takoj ob prihodu v kočo lahko v živo spremljali finalni dvoboj olimpijskih iger v judu, v katerem je Tina Trstenjak branila zlato medaljo iz Ria. V koči je bilo nekaj minut zelo glasno in kljub temu da z bučnim navijanjem nismo uspeli priklicati zlate medalje, smo bili na koncu za Tino zelo veseli.

osven

V prvem avgustovskem tednu smo pričakali sončni vzhod na Uršlji gori. Obiskala sta nas policista vodnika službenih psov Policijske postaje Dravograd Aleš in Tomaž. Predstavila sta nam svoje zanimivo delo, največja atrakcija pa sta bila seveda policijska psa Art in Jack.

urslja

Tik pred zaključkom počitnic smo se od 23. do 25. avgusta učili gimnastičnih prvin, plezali v PuraVida vadbenem centru ter spoznali alpinistko in raziskovalko Ireno Mrak. Predstavila nam je vpliv podnebnih sprememb na naša življenja in zaupala svoje izkušnje plezanja v Himalaji. Toplo so nas sprejeli tudi poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne. Z lestvijo, ki seže neverjetnih 32 m, smo se dvignili visoko nad Ravne.

gasilci

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam pri izvedbi aktivnih počitnic in judo taborov priskočili na pomoč, staršem pa za izkazano zaupanje. Vsem želimo uspešen začetek šolskega leta in vas vabimo, da se nam pridružite v naših rednih programih juda.

Vabljeni tudi k ogledu fotogalerij:

Foto 19. - 23. julij 2021: https://flic.kr/s/aHsmWhfCBo
Foto 26. - 29. julij 2021: https://flic.kr/s/aHsmWnRhCZ
Foto 2. - 6. avgust 2021: https://flic.kr/s/aHsmWtSbJz
Foto 23. - 25. avgust 2021: https://flic.kr/s/aHsmWunHWK