Pokal Guštanj 2021 Ekipa Koroške

Veseli smo, da smo lahko po dolgem času zopet gostili mednarodno tekmovanje, tradicionalni že 13. Pokal Guštanj Open. 

Tekmovanja se je udeležilo 115 tekmovalcev iz 18 klubov iz Avstrije, Ukrajine in Slovenije. Posebej smo veseli, da so se nam zopet pridružili gostje iz Ukrajine, ki so na turnir pripotovali kar 2100 km.

Koroški judoisti iz judo klubov Acron Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem so posegli po 18 odličjih.

V starostni kategoriji mlajših dečkov in deklic do 12 let sta zlati odličji osvojila Johny Krivec (JK Ravne) do 38 kg in Janez Srnovršnik nad 60 kg. Johny je za zlato medaljo na tatami stopil kar 4-krat in vse svoje nasprotnike ugnal z najvišjim izidom ippon.

Srebrna odličja so osvojili Jaša Vesnicer do 50 kg, Aljaž Pungartnik do 46 kg, Teodor Čerjekovič do 55 kg in Jošt Rožej do 60 kg.

Bronaste medalje so si priborili Matej Krivograd do 32 kg, Oskar Šmid do 38 kg, Jurij Slemnik do 50 kg in Žan Razgoršek do 32 kg. Jan Gaberšek in Maks Kušej sta bila 5.

Mes starejšimi dečki in deklicami, do 14 let nam na najvišjo stopničko ni uspelo stopiti. Srebrna odličja so si priborili Aleks Krivec do 46 kg, Tia Vidovič do 63 kg in Anja Pungartnik do 48 kg.

Bronasti so bili Jaka Gošnak do 42 kg, Ožbej Sovinc do 50 kg, Nuša Samec do 44 kg, Neža Sedovnik do 63 kg in Lara Jamer nad 63 kg.

4. mesti sta osvojila Mija Brodej in Luka Zajc, Urban Kugovnik Bregeš je bil peti, Jaka Sušnik in Taj Temniker pa sedma.

Čestitamo vsem za prikazane borbe in osvojena odličja. Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, občini Ravne na Koroškem in OŠ Prežihov Voranc ter vsem donatorjem.

Guštanj Open 2021

Rezultate si lahko ogledate na: https://judoslo.si/competition/3471