DP U18 skupinska

Danes se je na Ravnah na Koroškem z Državnim prvenstvom za mlajše člane in članice zaključil pester tekmovalni teden. V dveh vikendih smo člani Judo kluba Ravne na Koroškem izpeljali kar štiri državna prvenstva in tradicionalni 13. Pokal Guštanj Open.

Začelo se je že 25. septembra, ko smo v telovadnici OŠ Franja Goloba Prevalje organizirali državni prvenstvi za kadete in kadetinje ter starejše dečke in deklice. Koroški judoisti so se izvrstno odrezali in na obeh prvenstvih osvojili po štiri odličja.

Dopoldne se je na kadetskem prvenstvu pomerilo 130 tekmovalcev iz 31 klubov. Judo klub Acron Slovenj Gradec je po številu medalj zasedel 3. mesto med vsemi klubi. Državni prvakinji sta postali dekleti Jevgenija Gajić do 52 kg in Neža Pečoler nad 70 kg. Srebrno odličje si je priboril Vid Kavnik do 90 kg, Klara Brodej pa je osvojila bron. Nik Pavlič je pristal na 5. mestu, Maj Kavnik pa na sedmem.

DP U18 & U14 2021

Rezultati DP U18: https://judoslo.si/competition/3481

Popoldne so se na tatami podali še starejši dečki in deklice. V konkurenci 167 tekmovalcev iz 36 judo klubov so Korošci osvojili 2 naslova državnih prvakov in 2 bronasti kolajni. Državna prvaka sta postala Aleks Krivec do 46 kg in Nuša Samec do 44 kg. Bronasti odličji pa sta si priborila Jaka Gošnak do 42 kg in Ana Kozamurnik do 40 kg. Neža Sedovnik je tekmovanje končala na 4. mestu, Lara Jamer na petem, Anja Pungartnik pa je bila sedma.

Rezultati DP U14: https://judoslo.si/competition/3482

Včeraj, 2. oktobra 2021, smo v telovadnici OŠ Prežihov Voranc na Ravnah dopoldne izvedli državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje. Tekmovanja se je udeležilo 135 tekmovalcev iz 36 judo klubov, med katerimi je JK Acron Slovenj Gradec s tremi zlatimi medaljami in po eno srebrno in bronasto zasedel 1. mesto.

Državni prvaki so postali Jevgenija Gajić do 52 kg, Matic Razdevšek do 50 kg in Nik Pavlič do 66 kg. Maj Kavnik si je priboril srebrno odličje do 73 kg, Ožbej Razgoršek pa je bil bronast do 81 kg. Domen Prednik in Jaka Tušek sta tekmovanje končala na 5. mestu.

DP U16 2021

Rezultati DP U16: https://judoslo.si/competition/3484

Popoldne so na tatami stopili še mlajši in starejši dečki in deklice na tradicionalnem 13. Pokalu Guštanj Open. Več o odličnem uspehu Korošcev si preberite v članku: https://judokoroska.si/novice/show/1359-pokal-gustanj-open-2021

Danes, 3. oktobra 2021, se je prav tako na Ravnah odvilo še državno prvenstvo za mlajše člane in članice. Prvenstva, ki je lani zaradi Covid-19 odpadlo, se je udeležilo 76 judoistov in judoistk iz 18 judo klubov. Tudi tukaj so se člani JK Acron Slovenj Gradec odlično izkazali in vsi štirje osvojili odličja, kar trije pa so postali državni prvaki. Na najvišjo stopničko so stopili Nace Herkovič do 73 kg, Neža Pečoler nad 78 kg in Jevgenija Gajić do 52 kg. Slednja je tako osvojila tretji naslov državne prvakinje v dveh vikendih.

DP U23 2021

Rezultati DP U23: https://judoslo.si/competition/3488

Čestitamo vsem tekmovalcem, še posebej pa dobitnikom odličij in novim državnim prvakom in prvakinjam.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem in donatorjem, staršem, prostovoljcem in članom JK Ravne in JK Acron Slovenj Gradec, ki ste pripomogli h kakovostni organizaciji tekmovanj.