Judo klub Acron Slovenj Gradec do 5 odličij.

koroska open 2021 medalisti

Ta vikend, 16. in 17. oktobra, se je v organizaciji JK Acron Slovenj Gradec, ob podpori Judo zveze Koroške, odvil že 15. tradicionalni judo turnir – Zavarovalnica Sava Koroška Open 2021. Na tekmovanju, ki smo ga morali lani, zaradi pandemije odpovedati, je tokrat nastopilo 422 judoistov in judoistk iz 50 klubov in 17 držav.

Včeraj so na tatami stopili kadeti in kadetinje. Za veselje sta poskrbela Neža Pečoler v kategoriji nad 70 kg in Vid Kavnik do 90 kg. Neža je zabeležila 4 zmage in osvojila zlato odličje. Vid si je z zmago v predtekmovanju in porazom v polfinalu priboril nastop v finalnem bloku tekmovanja, kjer je nato zmagal in osvojil bronasto odličje.

Klara Brodej je v kategoriji do 57 kg z 2 zmagama in 2 porazoma tekmovanje zaključila na 7. mestu. Jevgenija Gajić, Nik Pavlič in Maj Kavnik so v kadetski konkurenci ostali brez uvrstitve.

Med otvoritvijo so zbrane s kratkimi nagovori počastili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, gospod Bogdan Gabrovec, predsednik Judo zveze Slovenije, gospod Lovrencij Galuf in podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, gospa Martina Šisernik. Otroci so poskrbeli za predstavitev držav, s kratko otvoritveno točko pa je navdušil večkratni evropski in svetovni prvak ter aktualni državni prvak v break dancu, Bor Rehak Friš.

Danes je potekalo tekmovanje še v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj. V kategoriji do 66 kg se je s štirimi zmagami vse do finala prebil Maj Kavnik, ki pa je nato v finalnem bloku moral priznati premoč nasprotniku iz Kazahstana in osvojil srebrno odličje.

Nik Pavlič je v predtekmovanju kategorije do 60 kg pokazal odlične borbe, zmagal je 3-krat, v polfinalu pa je bil spretnejši Kazahstanec. V borbi za medaljo je Nik nato suvereno zmagal in osvojil bronasto odličje. V kategoriji do 52 kg je nastopila še Jevgenija Gajić, ki je z 2 zmagama in porazom prav tako osvojila bron.

Jaka samec je v kategoriji do 55 kg zabeležil zmago in dva poraza, Tibe Komerički. Matic Razdevšek in Jaka Tušek v kategoriji do 50 kg in Domen Prednik do 73 kg tokrat niso zabeležili zmage.

V ekipni razvrstitvi klubov so se na prvo mesto prepričljivo uvrstili gostje iz Kazahstana. V 60 nastopih so zbrali 11 zlatih, 15 srebrnih in 13 bronastih odličij. Na drugem mestu je bila najštevilčnejša ekipa, državna reprezentanca Avstrije, ki je s 85 nastopajočimi zbrala 6 zlatih, 6 srebrnih in 11 bronastih odličij. Tretje mesto je osvojil Novosadski judo klub iz Srbije (4, 1, 3). Pokala za četrto in peto mesto sta odnesli ekipi Ippon Kiev iz Ukrajine in USK Praha Judo iz Češke. Domači Judo klub Acron Slovenj Gradec je z enim zlatim, enim srebrnim in tremi bronastimi odličji osvojil 6 mesto med vsemi 50 klubi.

koroska open 2021 ekipa

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem za odziv in pomoč pri izvedbi tradicionalnega 15. turnirja. Hvala športnikom in trenerjem in vsem sponzorjem in donatorjem. Prav zaradi vseh vas je v teh letih naš turnir zrasel v velik športni dogodek v našem mestu. Posebna zahvala pa večletnemu generalnemu pokrovitelju turnirja Zavarovalnici Sava.

Vse rezultate s tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani: https://judoslo.si/competition/3496

Fotogralerija:

Koroška Open 2021