Doživljajski park Poseka

Otroci prvih štirih razredov OŠ so od ponedeljka do srede uživali na počitniškem taboru, ki ga je JK Ravne organiziral na DTK in okoliških hribih.

V ponedeljek so se najprej odpravili na kratek sprehod do Preškega vrha, kjer jim je kustosinja Koroškega pokrajinskega Muzeja razkazala Kuharjevo bajto. Popoldne so preizkusili novi doživljajski park ob vznožju Poseke. Vrhunec je bil seveda spust po jekleni vrvi. Za popoln zaključek dneva so si pred spanjem zaviti v spalne vreče ogledali še animirani film Sezona lova.

Po slastnem zajtrku, ki so si ga otroci pripravili kar sami, so opravili trening juda z gimnastiko in borilnimi igrami, popoldne pa so sproščali svojo neizmerno energijo v bazenu. Torkov filmski spored so utrujeni od vode večinoma prespali :)

V sredo so se podali še na bližnji Navrški vrh in uživali v jesenskih barvah gozda. Na poti nazaj so preskusili down-hill progo in potrdili, da je tudi brez kolesa lahko zelo adrenalinska. Za konec so se po kosilu še enkrat podali na trampolin doživljajskega parka, medtem pa so trenerji za zaključek tabora in dobrodoščico staršem pripravlii še mini kostanjev piknik.

Tabor je prehitro minil. Čeprav so bili vsi, s trenerji na čelu, zelo utrujeni, bi še ostali kak dan. Hvala osebju Pizzerije Cosa Nostra za odlično hrano, Zavodu KŠTM, Občini Ravne in Natura Fina Resort.

Krompirjeve počitnice 2021

Starejši judoisti so počitnice izkoristili za pripravo na prihajajoča tekmovanja. Mlajši in starejši dečki in deklice so opravili tri borbene treninge na Ravnah in v Slovenj Gradcu. Skupaj z gosti iz JK Ivo Reya iz Celja so se po napornih treningih na Ravnah osvežili še v bazenu.

Ekipa U16 in U18 se je v sredini tedna udeležila tudi teambuildinga, odpravili so se v Žerjav in se povzpeli po Ferati Mučevo. Po dobri uri in pol plezanja pod budnim očesom vodiča so se pošteno namučili, ampak kljub temu neizmerno uživali.

Ferata Mučevo