Iršičev memorial 2021

Danes so se koroški judoisti in judoistke v Mariboru odlično izkazali na tradicionalnem 39. mednarodnem turnirju Iršičev Memorial 2021. Osvojili so kar pet zlatih medalj, eno srebrno in dve bronasti ter v skupnem seštevku zasedli 2. mesto med vsemi 43 nastopajočimi klubi.

Dopoldne so najprej nastopili mlajši kadeti in kadetinje, kjer smo imeli Korošci pet predstavnikov, ki so prav vsi posegli po odličjih. V kategoriji do 50 kg je Matic Razdevšek z štirimi zmagami osvojil zlato kolajno. Prav tako zlata sta bila Maj Kavnik, s tremi zmagami do 73 kg in Nik Pavlič, ki je zabeležil dve zmagi do 66 kg. Jaka Samec si je z dvema zmagama in porazom v finalu kategorije do 55 kg priboril srebro, bronasto odličje pa si je v kategoriji do 73 kg prislužil Domen Prednik.

V kategoriji kadetov in kadetinj smo imeli dva predstavnika, Vid Kavnik je z dvema suverenima zmagama prepričljivo osvojil zlato odličje do 90 kg, Klara Brodej pa si je priborila 3. mesto v kategoriji do 63 kg.

Popoldne so na tatami stopili še člani in članice. Aljaž Gostenčnik je bil v kategoriji do 81 kg nepremagljiv in se s štirimi zmagami povzpel na najvišjo stopničko. Vid Kavnik je v tej starostni kategoriji zabeležil 2 zmagi in 2 poraza ter končal na 5. mestu.

Vsem iskreno čestitamo.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3497