Pokal Bežigrada U12

Danes smo koroški judoisti nastopili na Pokalu Bežigrada v Ljubljani. V konkurenci 290 tekmovalcev iz 39 klubov iz Slovenije in Hrvaške, so si člani JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne priborili kar 14 odličij.

Prvi so na tatami stopili mlajši dečki. Za JK Acron Slovenj Gradec je zlato odličje osvojil Jan Gaberšek v kategoriji do 35 kg. Srebro si je priboril Rene Uršnik do 60 kg, Jurij Slemnik pa je bil tretji do 50 kg. Oskar Šmid in Nace Hovnik sta osvojila 5. mesti.

Za JK Ravne so vsi štirje predstavniki osvojili bronasta odličje. Johny Krivec do 38 kg, Jaša Vesnicer do 50 kg, Teodor Čerjekovič do 55 kg in Jošt Rožej do 60 kg.

Pri Starejših dečkih in deklicah se je najbolje odrezal Aleks Krivec, ki je v kategoriji do 50 kg osvojil zlato odličje. Bronasta je bila Lara Jamer nad 63 kg. Nuša Samec je bila 4. do 44 kg, 5. mesti pa sta osvojila Luka Zajc in Tia Vidovič. 7. sta bila Jaka Gošnak in Taj Temniker.

Pokal Bežigrada U14

Popoldne so na tatami stopili še mlajši kadeti in kadetinje JK Acron Slovenj Gradec, ki so s tremi osvojenimi zlatimi medaljami in eno bronasto prejeli tudi pokal za najboljšo ekipo turnirja do 16 let.

Zlata odličja so si priborili Jevgenija Gajić do 57 kg, Nik Pavlič do 66 kg in Maj Kavnik do 73 kg. Matic Razdevšek je osvojil bronasto odličje do 55 kg, Domen Prednik pa je bil peti do 73 kg.

Pokal Bežigrada U16

Vsem iskreno čestitamo za prikazane borbe in osvojena odličja.

Rezultati turnirja: https://judoslo.si/competition/3483

Flickr galerija:

Pokal Bežigrada 2021