Pokal Gorice 2022 JK Ravne

Danes je v Novi Gorici potekal 5. Pokal Gorice, ki se ga je v 5 starostnih kategorijah udeležilo 437 tekmovalcev. Judo klub Ravne na Koroškem je nastopil v starostnih kategorijah do 14 in do 12 let.

Mladi Korošci so se odlično izkazali in osvojili kar 7 odličij. Prvi so nastopili starejši dečki in deklice, kjer sta vse do finala prišla Johny Krivec do 42 kg in Jošt Rožej do 60 kg. Johny je do finala zabeležil tri zmage, Jošt pa dve. Oba sta v finalu naredila napako in tekmovanje zaključila s srebrnim odličjem.

V kategoriji do 55 kg je kar 4 zmage in poraz zabeležil Urban Kugovnik Bregeš in osvojil 3. mesto. V borbi za bron je bil boljši od klubskega kolega Jaše Vesnicerja, ki je z dvema zmagama in dvema porazoma osvojil 5. mesto.

Med dekleti sta bronasti odličji osvojili še Tia Vidovič nad 63 kg in Iva Forstner do 57 kg. Tia je zabeležila 2 zmagi in poraz, Iva po eno zmago in poraz.

Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra je tokrat edini stopil Andraž Mandl Jauk v kategoriji ml. dečkov do 55 kg. Andraž je za zmago premagal 2 nasprotnika. Kategorijo nižje, do 50 kg je Maks Kušej najprej izgubil, nato pa se je v borbi za bronasto medaljo uspel zbrati in premagati nasprotnika.

Jaka Sušnik je z eno zmago in dvema porazoma osvojil 7. mesto v kategoriji do 50 kg, Tian Brdnik in Teodor Čerjekovič pa sta tokrat ostala brez uvrstitve, a tako kot ostali nabrala ogromno novih izkušenj.

Čestitke vsem borcem za medalje in prikazane borbe.