Dolg in uspešen tekmovalni dan v Novi Gorici. 7 odličij za Korošce.

DP člani in članice 2022

Danes sta v Novi Gorici potekali državni prvenstvi v judu za člane in članice ter mlajše kadete in mlajše kadetinje. Dopoldne je na tatami v članski konkurenci stopilo 6 Korošcev, ki so domov odšli s tremi odličji.

Nace Herkovič si je nastop v sklepnem delu tekmovanja priboril s tremi zmagami in porazom v predtekmovanju kategorije do 73 kg. V finalnem bloku je nato premagal nasprotnika iz Slovenske Bistrice in osvojil bronasto odličje. Aljaž Gostenčnik je tekmovanje začel s porazom, nato pa v popravnih dvobojih dvakrat zmagal in si priboril nastop v finalnem bloku. V borbi za bronasto odličje je premagal neugodnega nasprotnika iz Ljutomera in se veselil bronastega odličja. Tretje mesto v kategoriji nad 78 kg je že v predtekmovanju osvojila tudi Neža Pečoler.

V finalni blok se je uvrstil še Nejc Hodnik, ki je v predtekmovanju kategorije do 81 kg zabeležil dve zmagi, nato pa v polfinalu izgubil s kasnejšim srebrnim medalistom. Nejc se je v borbi za bron dobro boril, a mu je na koncu malo zmanjkalo do prvega članskega odličja. Sedmo mesto je z dvema zmagama in dvema porazoma osvojil še Žan Boženk v kategoriji do 73 kg.

DP člani in članice ekipa

Popoldne je na državnem prvenstvu mlajših kadetov in mlajših kadetinj nastopilo 9 Korošcev, ki so posegli po štirih odličjih. Najbolje se je odrezal Jaka Samec, ki si je v predtekmovanju s 4 ipponi priboril nastop v finalu kategorije do 60 kg. V borbi za naslov državnega prvaka je s tehniko ouchi-gari premagal nasprtnika iz Novega mesta in osvojil zlato odličje.

Srebrno odličje si je v konkurenci 5 tekmovalcev s tremi zmagami in porazom priboril Domen Prednik v kategoriji do 81 kg. Matic Razdevšek je z dvema zmagama v predtekmovanju in porazom v polfinalu dobil priložnost v borbi za bron, ki jo je zelo suvereno izkoristil in se z zmago nad nasprotnikom iz Maribora veselil bronastega odličja v kategoriji do 55 kg. Lara Jamer je po zmagi in porazu v predtekmovanju kategorije do 70 kg dobila priložnost v finalnem bloku tekmovanja. V borbi za bron je suvereno premagala domačinko in se tako veselila svoje prve medalje z državnih prvenstev.

DP U16 2022 medalisti

Anja Pungartnik je dobro začela z zmago v kategoriji do 48 kg, nato je v polfinalu izgubila s kasnejšo državno prvakinjo. V finalnem bloku je izgubila v borbi za bron proti boljši nasprotnici in osvojila 5. mesto. Tudi Miha Gašper si je z dvema zmagama in porazom v kategoriji do 46 kg prislužil mesto v finalnem bloku, kjer pa mu ni uspelo premagati nasprotnika iz Ljutomera. Miha je tako končal na 5. mestu. Sedmi mesti sta osvojila Tibe Komerički in Manca Urbanc.

DP U16 2022 ekipa

Čestitamo vsem nastopajočim, še posebej novemu državnemu prvaku Jaki ter ostalim medalistom.