Danes so se judoisti in judoistke treh koroških judo klubov skupaj udeležili močnega mednarodnega turnirja Pokal Bežigrada, kjer je nastopilo kar 488 tekmovalcev iz 50 judo klubov in 7 držav. 38 Korošcev in Korošic je nastopilo v treh starostnih kategorijah, skupno pa so osvojili kar 15 odličij.

Prvi so se na tatami podali mlajši dečki in deklice. Najbolje se je s 4 zmagami odrezala Neža Grubelnik do 30 kg. Tretja mesta so si priborili Tilen Zdovc do 38 kg, Tjaša Topler do 33 kg, Gal Gril do 60 kg, Kaja Mori do 48 kg in Žana Kojzek nad 57 kg. 5. mesta so osvojili Andrej German do 38 kg, Neža Kovač do 33 kg in Andraž Mandl Jauk do 55 kg. Na 7. mestu sta končala Jakob Jezovšek Slatinek do 32 kg in Uroš German do 38 kg. Tekmovanja so se udeležili še Aljaž Jezernik, Luka Gošnak, Jan Pantner, Maj Božič, Maks Kušej in Vukašin Ljucović, ki pa tokrat v zelo močni konkurenci niso uspeli do uvrstitve, nabrali pa so obilico novih izkušenj.

Najboljši v konkurenci ml. dečkov in deklic so medalje prejeli iz rok ene najboljših judoistk na svetu, aktualne svetovne podprvakinje in tretje z Evropskega prvenstva 2021, Andreje Leški.

Pokal Bežigrada 2022 - U12

Popoldne so se v boj za odličja podali starejši dečki in deklice. Zlato medaljo si je s 4 zmagami priboril Jan Gaberšek do 38 kg. Na drugem mestu sta končala Jošt Rožej do 60 kg in Tia Vidovič nad 63 kg. Tretja mesta so osvojili Jaka Gošnak do 46 kg, Aleks Krivec do 50 kg in Iva Forstner do 57 kg. Predvsem Iva je s tremi zmagami in enim porazom pokazala zelo zrelo borbo, glede na to, da judo trenira šele pol leta. Peta mesta so si priborili Taj Temniker do 50 kg, Jaša Vesnicer do 55 kg in Jernej Peter nad 66 kg. Na 7. mestu so zaključili Uroš German do 38 kg, Oskar Šmid do 42 kg, Ožbej Sovinc do 55 kg in Tilen Boženk do 60 kg. Tekmovanja so se udeležili še Nuša Samec, Johny Krivec in Teodor Čerjekovič.

Tudi starejši dečki in deklice so odličja prejeli iz rok vrhunske judoistke, Kaje Kajzer, pete z Olimpijskih iger v Tokiu in evropske podprvakinje v letu 2021.

Pokal Bežigrada 2022 - U14

Pozno popoldne so na vrsto prišli še mlajši kadeti in kadetinje. Tretja mesta osvojili Matic Razdevšek do 55 kg, Domen Prednik do 81 kg in Lara Jamer do 70 kg. Staš Svetec je na svojem prvem tekmovanju osvojil 7. mesto.

Pokal Bežigrada 2022

 Čestitke vsem tekmovalcem in hvala avtoprevozništvu Modri dirkač, Ivan Arauš s.p. za varen prevoz.