Pokal Mute 2022

Po več kot dveletnem premoru smo koroški judo klubi ponovno začeli s ciklom regijskih tekmovanj za naše najmlajše. Tekmovanja, ki so sestavni del vadbe juda so odlična šola za razvoj samozavesti in samospoštovanja, otroci pa se skozi uspeh in neuspeh učijo kako se vesti ob zmagi pa tudi, kako športno priznati poraz.

V nedeljo, 24. aprila se je tako na 11. Pokalu Mute zbralo 123 judoistov in judoistk iz 4 koroških judo klubov in JK Škofja Loka. Dopoldne so na tatami najprej stopili udeleženci nadaljevalnih tečajev juda. Tekmovalci so bili razdeljeni v skupine po starosti in teži, kjer so se pomerili vsak z vsakim v judo borbi.

Popoldne so se na svojem prvem tekmovanju preizkusili tudi začetniki in začetnice, ki so tekmovali po enakem sistemu, le da se je borba pri njih pričela iz prijema za judogi. Otroci so bili zelo zadovoljni, da so lahko naučeno znanje juda s treningov prenesli tudi na tekmovanje. Z otroki pa so uživali tudi starši, najprej skupaj z njimi na tatamiji, kjer so jim trenerji in otroci prikazali osnove veščin pravilnega in varnega padanja, nato pa še med športnim navijanjem.

Na koncu so otroci prejeli zaslužene medalje, najboljše tri ekipe pa še pokale. Judo klub Acron Slovenj Gradec je osvojil 1. mesto, JK Ravne na Koroškem 2. mesto, JK Dravograd pa tretje.

Otroci že komaj čakajo naslednje tekmovanje, mi pa se v imenu Judo kluba Muta in Judo zveze Koroške zahvaljujemo Gold pubu Radlje za soke in čokoladice, Pizzeriji Zajnadler za okusne pice ter vsem ostalim podpornikom in pomočnikom.

Rezultati posameznikov.

Foto: Blaž Topolinjak in Nace Zavrl

Pokal Mute 2022