Turnir Sv. Vid 2022

Minuli vikend so se mladi judoisti in judoistke odpravili na tekmovanje, druženje in pridobivanje novih izkušenj na Hrvaško. V spremstvu štirih trenerjev je na obalo odšlo 27 Korošcev in judoistka iz JK Škofja Loka.

V petek so se po dolgi vožnji z avtobusom v Crikvenici namestili v Hostlu Stoimena, kjer jih je čakala okusna večerja. Po večerji so se hitro odpravili v posteljo, saj je bilo naslednji dan že tekmovanje.

V soboto so otroci nastopili na mednarodnem turnirju Sv. Vid v Rijeki, kjer je tekmovalo preko 600 tekmovalcev iz 8 držav. Najprej so na blazine stopili otroci v starostni kategoriji do 10 let, ki so se preizkusili v borbi na tleh. Kasneje so na vrsto prišli še mlajši dečki in deklice do 12 let, ki so tekmovali v borbi stoje. Za nekatere je bilo to prvo tekmovanje v tujini, vsi pa so na tatamiju pokazali obilo znanja in poguma ter osvojili 3 zlata odličja, 3 srebrna in 2 bronasti.

Med dečki in deklicami do 10 let je zlato kolajno osvojil Vid Jakopec, srebrna pa sta bila Jakob Ošep in Lara Štruc. V kategoriji do 12 let sta se na najvišjo stopničko povzpela Nadia Statsenko in Tilen Zdovc. Luka Gošnak je osvojil srebro, Viktor Kravcar in Jutra Pučko Novak pa bron.

Turnir Sv. Vid 2022

Vse rezultate si lahko ogledate na spletni strani HJS.

Po tekmovanju so sobotni večer in nedeljo izkoristili predvsem za druženje, kopanje in uživanje na plaži. Otroci so domov prišli utrujeni in polni novih izkušenj in lepih spominov.

Hvala osebju Hostla Stoimena, ki so poskrbeli za udobno bivanje in okusno hrano ter Prevozništvu Plamen za varen prevoz.

Turnir Sv. Vid 2022