Šmartno 6. - 2. kyu

Konec maja in v začetku junija so koroški judoisti in judoistke, kot vsako leto zapet polagali višje šolske (kyu) pasove. Na izpite so se pripravljali celo leto z učenjem in piljenjem tehnik juda ter odkrivanjem zgodovine in teorije juda.

Zaradi velikega števila otrok, letos je v junijskem izpitnem roku višji šolski pas polagalo kar 267 kandidatov, smo izpite organizirali na Ravnah za Mežiško dolino in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu za Mislinjsko in Dravsko dolino.

Skupaj je na Koroškem 114 začetnikov in začetnic položilo belo-rumeni pas, 51 otrok je opravilo izpit za rumeni pas 1. stopnje, 44 pa za rumeni pas 2. stopnje. Rumeno-oranžni pas 1. stopnje je položilo 13 kandidatov, 8 pa je bilo uspešnih na izpitu za 2. stopnjo. Oranžni pas si je privezalo 12 kandidatov, 13 oranžno-zelenega, 8 zelenega, 4 pa so uspešno opravili izpit za modri pas.

Po klubih je v JK Acron Slovenj Gradec napredovalo 114 mladih judoistov in judoistk, v JK Ravne 103, v JK Dravograd 28 in 22 v JK Muta.

Vsem dobitnikom višjih pasov iskreno čestitamo in želimo, da bi z judom živeli čim dlje in na svoji poti postali judoisti v pravem pomenu besede, torej z grajenjem samega sebe čim več prispevali tudi družbi in okolju v katerem živimo.

Foto galerije:

Ravne na Koroškem - začetniki
Ravne na Koroškem - nadaljevalni tečaji juda
JK Acron Slovenj Gradec, JK Dravograd, JK Muta