Doboj Open 2022

Minuli vikend smo se judoisti in judoistke JK Ravne mudili pri prijateljskem klubu Doboj v Bosni, kjer smo v soboto nastopili na 4. mednarodnem turnirju Doboj Open 2022. Tekmovanja, ki je potekalo v zelo zanimivi dvorani se je udeležilo preko 500 tekmovalcev iz 28 klubov in 5 držav.

V kategoriji do 13 let so se fantje odlično odrezali in z osvojenimi 3 zlatimi medaljami in 1 bronasto postali najboljša ekipa fntov do 13 let. Zlata odličja so osvojili Johny Krivec do 46 kg, Jaša Vesnicer do 55 kg in Jošt Rožej do 60 kg. Johny je zabeležil 4 zmage, Jaša in Jošt pa po 3. Ekipni uspeh je dopolnil še Teodor Čerjekovič, ki je v kategoriji do 55 kg z 2 zmagama in porazom osvojil 3. mesto.

V kategoriji do 15 let so nastopili Iva Forstner, Tia Vidovič, Staš Svetec, Jaka Sušnik, Urban Kugovnik Bregeš in Tian Brdnik. Bronasto medaljo si je priborila Iva Forstner do 57 kg, Tia Vidovič in Staš Svetec sta osvojila 5. mesti. Po tekmovanju smo si privoščili zasluženo porcijo odličnih bosanskih čevapov.

V nedeljo smo se odpeljali v 40 km oddaljeni vikend prostor na pobočju gore Ozren, kjer so za nas in druge goste iz tujine pripravili pečenega odojka in jagnje ter druge lokalne specialitete. V naravi smo uživali cel dan, preizkusili pa smo se tudi na majhnem poligonu med krošnjami in spustu po jeklenicah.

Zadnji dan smo bili povabljeni še v bazenski kompleks, a smo se zaradi dolge vožnje, ki nas je še čakala odločili, da se na pot odpravimo bolj zgodaj. Spotoma smo se ustavili še v Brodu, kjer smo z obiskom presenetili Teodorjeve sorodnike in pojedli še zadnje čevape, nekateri že tretje v treh dneh :)

Domov smo prispeli direktno na trening, kjer smo se malo razmigali, nato pa za piko na i šli še v bazen. Otroci so bili soglasni, da je bilo potovanja polnega novih izkušenj in lepih spominov prehitro konec in že komaj čakajo na poletno dogajanje in novo tekmovalno sezono.

Hvala ekipi JK Doboj, ki so za nas poskrbeli tako, da smo se počutili kot doma.

Doboj Open 2022