Športnik in športnica leta občine Dravograd 2021

V soboto so v Športni dvorani Špic D podelili priznanja najboljšim športnicam in športnikom občine Dravograd za leto 2021. Med njimi so bili kar trije člani JK Acron Slovenj Gradec, ki pa so svojo športno pot začeli v Dravogradu in Šentjanžu.

Naziv športnika leta v mladinski konkurenci je prejel Žan Boženk, ki je v letu 2021 postal mladinski državni prvak v kategoriji do 66 kg in osvojil 3. mesto na članskem državnem prvenstvu. Na državnem prvenstvu v judo katah sta skupaj z Aljažem Gostenčnikom osvojila 2. mesto v Katame-no-kati 1G.

Športnica leta 2021 je v članski konkurenci postala Nuša Perovnik, ki je osvojila naslova državne prvakinje v kategoriji do 48 kg tako med mladinkami kot med članicami. Skupaj z Urško Bernard pa sta bili tudi državni prvakinji v Nage-no-kati 3G. Nuša in Urška sta nastopili še na evropskem prvenstvu v judo katah, kjer sta osvojili 4. mesto.

V članski kategoriji je naziv športnik leta občine Dravograd prejel Aljaž Gostenčnik, ki je v letu 2021 postal članski državni prvak v kategoriji do 90 kg in skupaj z Žanom tudi državni podprvak v Katame-no-kati 1G.

Vsem iskreno čestitamo in želimo veliko uspehov tudi v prihodnje.