Velenjsko jezero

Naši otroci so zopet sedli v šolske klopi in se vrnili na redno vadbo juda. Hkrati še vedno potekajo predstavitve juda na osnovnih šolah in vrtcih ter vpis v programe juda za začetnike in predšolske otroke. Posebnost naših programov pa je zagotovo tudi pestro in aktivno počitniško dogajanje.

V juliju in avgustu smo tako poskrbeli za kar 4 tedne počitniških aktivnosti in se družili na 3 športnih taborih. Starejši judoisti in judoistke so se udeležili tudi priprav na Kopah in v Selcah na Hrvaškem.

Počitnice smo začeli na Ravnah, kjer se je v prvem terminu od 4. do 8. julija aktivnosti udeležilo 37 otrok. V ponedeljek smo se povzpeli na vrh Smrekovca in si spotoma ogledali še znamenito Črno jezero. Na domu na Smrekovcu smo tudi prespali v upanju, da zjutraj pričakamo sončni vzhod. Žal nam tokrat vreme ni bilo naklonjeno in kaj veliko sonca nismo videli, smo pa zelo uživali v pohodu in druženju, guganju s tarzanko ter ob slastnih picah.

Naslednji dan smo v lepem vremenu uživali na Ivarčkem jezeru, se igrali, kopali in borili v gozdnem paintballu. V četrtek smo deževen dan preživeli v judo dvorani, kjer smo se učili zahtevnejših gimnastičnih prvin na trampolinu. Zadnji dan smo plezali v vadbenem centru Pura Vida, se spuščali po jeklenici na Poseki in uživali v parku.

Foto: https://flic.kr/s/aHBqjzXrEU

Od 9. do 12. julija je na Kopah potekal športni tabor za otroke do 9 let, od 13. do 17. julija pa še za otroke do 12. leta. Taborov se je skupaj udeležilo 35 otrok. Vsak dan posebej je bil za naše najmlajše aktiven, poučen in zabaven, saj so poleg treninov juda hodili na pohode, igrali razne družabne in športne igre ter se s skavti učili preživetja in uživanja v naravi. Eden izmed vrhuncev pa je bila tudi peka sladkornih penic in hrenovk ob tabornem ognju.

V času taborov so na Kopah potekale 3-tedenske priprave, ki so se jih poleg domačih udeležili judoisti in judoistke iz kar 9 držav.

Med 18. in 22. julijem smo se z 12 otroki aktivno družili v Slovenj Gradcu. Povzpeli smo se na Rahtel, uživali v igrah na prostem in v dvorani, trenirali judo in gimnastiko, za piko na i pa smo en dan preživeli še v kampu Menina, kjer smo se kopali v hladni jezerski vodi, prezali v adrenalinskem parku in odigrali partijo mini golfa.

Od 25. do 28. julija je letos potekal športni tabor na turistični kmetiji Ošven. Udeležilo se ga je 14 otrok. Skupaj smo se spustili do Ivarčkega jezera, kjer nam jo je spet zagodlo vreme. Kljub temu, da smo se vrnili premočeni, je bil drugi del dneva nepozaben v družbi tabornikov iz rodu Koroških jeklarjev. Naučili so nas pripraviti netivo iz konopljine vrvice in s pomočjo kresila zanetiti ogenj. Novo znanje smo s pridom uporabili zvečer, ko smo prižgali taborni ogenj in pekli slastne penice. Noč smo nato preživel v bivakih, ki smo jih skupaj s taborniki postavili sami. Kot vedno pa smo se tudi tokrat povzpeli na vrh Uršlje gore in uživali v raznih športnih in družabnih igrah.

Foto: https://flic.kr/s/aHBqjA1fax

Že naslednji teden se je 21 otrok zopet zbralo na Ravnah. Prvi dan smo se odpravili v Velenje, kjer smo uživali na vodnih igralih ter supali po Velenjskem jezeru. Poleg raznih iger smo se kopali na letnem bazenu, uživali na Ivarčkem jezeru, odigrali partijo paintballa ter kegljali na kegljišču na DTK. Zadnji dan sta nas obiskala tudi policista Jack in Betka in njuna vodnika Aleš in Tomaž. Skupaj so nam predstavili zelo zanimivo delo policistov vodnikov službenih psov.

Foto: https://flic.kr/s/aHBqjA1YgX

Od 11. do 19. avgusta smo z judoisti in judoistkami starejšimi od 12 let trenirali na mednarodnih pripravah v Selcah na Hrvaškem, ki se jih je udeležilo okoli 750 športnikov iz 25 držav.

Po prihodu domov smo od 22. do 26. avgusta v Slovenj Gradcu izvedli še zadnji teden počitniških aktivnosti. Zbralo se je 19 otrok, s katerimi smo se zopet podali v Kamp Menina, uživali na novem bazenu in se družili ob raznih športnih aktivnostih.

Kmalu se spet vidimo na Krompirjevih počitnicah.