Krakow Judo Open 2022

V petek, 2. 9. 2022, se je ekipa Judo kluba Acron Slovenj Gradec v zgodnjih jutranjih urah odpravila na Poljsko v Krakow. Tam so nastopili na močnem mednarodnem turnirju, kjer je nastopalo preko 700 judoistov in judoistk. Po osmih urah potovanja so si najprej ogledali tekmovalno dvorano ter se nato nastanili v borilnici Judo kluba UKS Krakow. Zvečer pa so se odpravili še na voden ogled mesta s kočijo. Kot pravi judoisti so dan zaključili s sušijem, prespali pa so na judo blazinah.

Naslednje jutro so se po dobrem zajtrku odpravili na tekmovanje. S svojimi prvimi nastopi so pričeli okoli četrte ure. Prva je na blazino stopila Jevgenija Gajić, ki se je po treh zmagah prebila v finale. Med čakanjem na finalni blok sta se borila še Ajda Gašper in Matic Razdevšek. Ajda je po dveh zmagah izgubila v polfinalu, Matic pa je po dveh zmagah moral priznati premoč nasprotniku in se tako podal v repasaž. V nadaljevanju je premagal predstavnika Avstrije, svoje borbe pa je zaključil s porazom proti Čehu in tako osvojil 7. mesto.

V finalu je Jevgenija po dolgi in izenačeni borbi, v drugi minuti zlate točke naredila napako in tako osvojila srebrno odličje. Ajda Gašper je v borbi za bron prav tako izgubila ter osvojila 5. mesto.

Po napornem tekmovanju so si dan popestrili z odlično gruzijsko hrano in se zaradi poznega zaključka tekmovanja odločili, da ostanejo še en dan in se zjutraj polni energije ter z obilo novih izkušenj vrnejo domov.

Vsem iskrene čestitke.