Iršič 2022

Včeraj je v Mariboru potekal 40. mednarodni judo turnir Iršič 2022. Udeležilo se ga je 247 judoistk in judoistov iz 47 klubov, 7 držav in dveh kontinentov. Tekmovanje je potekalo v treh starostnih kategorijah, in sicer do 16 let, do 18 let ter v članski konkurenci. JK Acron Slovenj Gradec in JK Ravne je zastopalo kar 12 predstavnikov.

Tekmovanje so začeli ml. kadeti in kadetinje, kjer sta se najbolje odrezala Jaka Samec do 60 kg in Domen Prednik do 81 kg, oba sta stopila na najvišjo stopničko. 3. mesti sta osvojila Miha Gašper do 46 kg in Matic Razdevšek do 60 kg. V borbah za medalje je malo zmanjkalo Tibetu Komeričkemu, Amarju Ribu in Stašu Svetcu, osvojili so 5. mesta.

Po končanem tekmovanju do 16 let, so s tekmovanjem začeli kadeti in kadetinje. Najbolje je nastopila Jevgenija Gajić, ki je osvojila srebrno odličje v kategorijido 57 kg. Ajda Gašper, do 63 kg in Nik Pavlič, do 66 kg sta si priborila bron, Šemso Veladžić pa je bil peti do 90 kg.

Nazadnje so na blazine stopili še člani in članice, kjer je slovenjgraški klub zastopal Vid Kavnik do 90 kg. Z 2 zmagama in 2 porazoma je osvojil 5. mesto.

JK Acron Slovenj Gradec je na koncu osvojil skupno 6. mesto med 47 klubi kar je dober dosežek, športniki in športnice pa so prikazali izjemno borbenost.

Iskrene čestitke vsem.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3667