1 SJL 2022

Razburljiv razplet na turnirju 1. slovenske judo lige Telekom.

Včeraj, 26. 11. 2022, je v Slovenski Bistrici, v organizaciji Judo zveze Slovenije in Judo kluba Impol potekal letošnji turnir 1. slovenske judo lige Telekom. Nastopilo je 6 ekip, med njim tudi članska ekipa Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so jo sestavljali Vinko Prevolšek, Jaka Samec in Matic Razdevšek do 60 kg, Nik Pavlič do 66 kg, Nace Herkovič in Maj Kavnik do 73 kg, Aljaž Gostenčnik, Žan Boženk in Domen Prednik do 81 kg, Andrej Yankovskyy in Ožbej Razgoršek do 90 kg, Vid Kavnik do 100 kg in Kristjan Razgoršek nad 100 kg.

V odličnem vzdušju prenovljene športne dvorane Bistrica se je najbolje znašla ekipa Judo kluba Branik Maribor, ki je ostala neporažena in je tako zasluženo osvojila naslov ekipnega prvaka Slovenije.

Po razburljivem razpletu se je na drugo mesto uvrstila ekipa JK Impol, na tretje ekipa JK Bežigrad, na nehvaležno četrto mesto pa ekipa JK Acron Slovenj Gradec. Vse tri ekipe so imele enako število zmag in so tako odločale borbene in tehnične točke, kjer smo korošci tokrat potegnili najkrajšo. Peto mesto je pripadlo ekipi ŠD GIB Šiška in šesto ekipi TVD Partizan Ljutomer.

Predstavniki JK Acron Slovenj Gradec so zabeležili zmage proti ekipam ŠD GIB Šiška (6:1), TVD Partizan Ljutomer (5:2) in JK Bežigrad (4:3), izgubili pa proti prvo in drugouvrščemima JK Branik Maribor (2:5) in JK Impol (1:6).

Čestitamo colotni ekipi za dober rezultat.

Rezultati.

1. slovenska judo liga Telekom 2022