Novoletni turnir 2022 U12 

Ta vikend so bili koroški judoisti in judoistke prisotni na kar 3 tekmovanjih. V Celju je v soboto potekal tradicionalni mednarodni Novoletni turnir, istočasno so najmlajši nastopili na 1. Pokalu Škofje Loke, danes pa so mlajši in starejši dečki in deklice JK Acron Slovenj Gradec nastopili na 43. mednarodnem pokalu v Trstu.

V Celju se je v soboto, 3. decembra odvil tradicionalni 42. Novoletni turnir za starostne skupine U12, U14 in U16. Na tekmovanju je nastopilo 234 tekmovalcev iz 5. držav. Koroški judo je zastopalo 18 judoistov in judoistk, ki so osvojili 10 odličij.

V starostni kategoriji ml. dečkov in deklic je nastopilo 5 članov JK Ravne na Koroškem. Srebrno odličje je osvojila Tajda Forstner, ki se je v kategoriji do 36 kg dvakrat pogumno pomerila z veliko bolj izkušeno nasprotnico in kljub 2 porazoma pokazala napredek. Bronasta odličja so osvojili Maj Božič do 35 kg ter Maks Kušej in Andraž Mandl Jauk do 55 kg. Vsi so zabeležili po dve zmagi in poraz. Kaja Mori je osvojila 4. mesto.

Pri starejših dečkih in deklicah je do kolajne tokrat uspelo le Joštu Rožeju v kategoriji do 66 kg. Po napaki in porazu v prvi borbi se je dobro zbral in suvereno nanizal še 3 zmage ter osvojil bronasto odličje. Iva Forstner je osvojila 4. mesto, Jaka Sušnik je bil peti, Jernej Peter pa sedmi.

V starostni kategoriji ml. kadetov in kadetinj se je najbolje odrezal Matic Razdevšek, ki je v kategoriji do 60 kg nanizal 3 zmage in se veselil zlatega odličja. Srebrni odličji sta osvojila Jaka Samec do 66 kg in Leon Marošek nad 81 kg. Jaka je do finala zabeležil 3 zmage, Leon pa dve. Bronasti odličji sta osvojila Domen Prednik do 81 kg in Lara Jamer do 70 kg. Tibe Komerički je z zmago in 2 porazoma osvojil 5. mesto do 55 kg. Manca Urbanc, do 70 kg in Staš Svetec, do 73 kg sta bila sedma, Luka Zajc pa je osvojil 9. mesto.

Rezultati: https://judoslo.si/competition/3670

Novoletni turnir 2022

Istočasno se je v Škofji Loki, v organizaciji JK Škofja Loka, odvil 1. turnir za otroke od začetnikov pa do tekmovalcev do 12 let. Mlademu klubu, ki je bil ustanovljen v letu 2021, je pri organizaciji tekmovanja na pomoč priskočila Judo zveza Koroške s prostovoljci, sodniki in organizacijskim osebjem, tekmovanja pa se je udeležilo tudi 77 mladih članov in članic koroških judo klubov. Skupno je bilo na tekmovanju prisotnih preko 200 tekmovalcev iz JK Škofja Loka, JK Acron Slovenj Gradec, JK Ravne na Koroškem, JK Dravograd, JK Muta, JK Žiri, JK Triglav Kranj, JK Komenda, JK Litija in JK Polyteam.

Po tekmovanju, kjer so vsi udeleženci poleg medalj prejeli tudi darila, so se Korošci odpravili še na ogled škofjeloškega gradu.

Rezultati.

1. Pokal Škofje Loke 2022

Danes, 4. decembra pa so na mednarodnem pokalu v Trstu nastopili mlajši in starejši dečki in deklice JK Acron Slovenj Gradec. Zlati odličji sta si priborila brata Roman in Makar Hontiuk. Roman je v kategoriji U13 do 46 kg zabeležil 4 zmage, Makar pa v U13 do 50 kg 3 zmage. Nuša Samec je z 2 zmagama in porazom v finalu kategorije U15 do 52 kg osvojila srebrno odličje, Aleks Krivec pa je tokrat z zmago in 2 porazoma ostal brez uvrstitve.

Pokal trsta 2022

Čestitke vsem nastopajočim.